iPhone 12 renders: indrukwekkende camera features staan centraal

Door: David van Benthem - 5 reacties
Apple iPhone XS Max review
(Afbeelding: One More Thing)

De iPhone 12 komt eraan en naar verwachting komt de nieuwe telefoonserie in september uit. Toch zijn er nu al een paar details over bekend. Dat meldt het Youtube kanaal EverythingApplePro samen met de lekker Max Weinbach.

Zij denken te weten wat voor nieuwe camera features er met de iPhone 12 toestellen zullen gaan komen. Ze noemen onder andere een nieuwe Night Mode en indrukwekkende mogelijkheden op het gebied van zoomen.

Een Night Mode voor de iPhone 12

Weinbach stelt dat Apple nieuwe modellen test met een 64-megapixel camera. Het bedrijf uit Cupertino zou zo de camerazoom willen verbeteren zonder een periscope lens te hoeven gebruiken. Daarbij wil Apple een Night Mode aanbrengen die de camera’s op de achterkant van de iPhone 12 Pro moet gaan ondersteunen. Zo moeten foto’s bij weinig licht er een stuk detailrijker uit gaan zien.

Apple wil volgens beide lekkers ook het diafragma op zijn sensoren gaan vergroten. De ultra-wide lens krijgt daardoor een F/1.6 sensor volgens hen. Ook moet het vernieuwde camerasysteem een verbeterde HDR modus gaan krijgen. Met behulp van HDR kan je goede foto’s maken terwijl een lichtbron als de zon tegen de camera in schijnt. Ook wordt er een macro modus verwacht die je van heel dichtbij mooie foto’s laat maken.

Een indrukwekkende batterij voor indrukwekkende features

EverythingApplePro laat met de bovenstaande video indrukwekkende renders zien. De iPhone 12 Pro krijg naar verwachting een veel grotere batterijcapaciteit van 4400 mAh. Dit is om te voldoen aan de indrukwekkende specificaties van het toestel. De renders laten immers een 120Hz scherm zien en ondersteuning voor het nieuwe 5G-netwerk.

Hoewel de renders onofficieel zijn en dus niets zeker is, zijn de iPhone 12 modellen wel veelbelovend. Al eerder werd bekend dat de nieuwe telefoonserie van Apple waarschijnlijk de notch behoudt voor Face ID. Mochten Weinbach en EverythingApplePro gelijk hebben, dan is de iPhone 12 Pro zeker een indrukwekkend vlaggenschip om naar uit te kijken.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Olieboer

  Zou het niet de 11s worden?

 • Profielfoto
  Melle

  Als er dergelijke megapixel bump komt…. prachtig voorbeeld van geplande ‘veroudering’ – dat wordt dan de norm. En alles ervoor lijkt dan ineens gedateerd.

  En qua opslag – al die 128GB en 256GB SSD’s – binnen de kortste keren te klein + nog meer mensen upgraden hun iCloud opslag abonnement…

  Maar ik ben wel fan van dergelijke iPhone 2020.

 • Profielfoto
  mmww

  @Melle

  Zo gaat dat altijd met techniek.

 • Profielfoto
  pruus

  Nog betere camera’s…nog meer bumps. Het gaat bijna op een echte camera lijken…

 • Profielfoto
  mhoeve

  Ze kunnen de iPhone zo langzamerhand maar beter de iCamera gaan noemen. Ik zit persoonlijk echt niet te wachten op een nog betere camera op mijn smartphone. Voor kiekjes is de huidige camera van mijn iPhone X meer dan voldoende. En voor kiekjes wordt de smartphone in 99% van de gevallen nu eenmaal gebruikt. Klein formaat foto’s om te delen in WhatsApp, Facebook, Instagram, waarbij goede scherpte, kleur en contrast het belangrijkste zijn. Meer megapixels is complete onzin. Kost alleen maar meer opslag. Plus: zolang de meeste mensen met hun smartphone nog steeds maar uitsluitend foto’s en video’s (ook van landschappen bijv.) in staand formaat blijven maken, waarom zou je de camera dan blijven verbeteren? De enige verbetering die ik me kan voorstellen is een optische zoom, maar die gaat er nooit komen.  Nee, voor echte foto’s gebruik ik nog steeds een gewone fotocamera. Daar kan geen smartphone aan tippen, hoeveel pixels ze er ook instoppen en welke digitale bewerkingen ze er ook op uitvoeren.