iPhone 12 pas in 2021? Apple mogelijk in discussie over de lancering

Door: Mark Hofman - 5 reacties
iPhone 11 opvolger iPhone 12
(Afbeelding: LetsGoDigital / Concept Creator)

De verwachting is dat Apple de nieuwe iPhone 12 serie in september dit jaar op de markt brengt. Door alle gevolgen van het coronavirus is daar op dit moment nog niets in veranderd, maar volgens Nikkei is Cupertino wel in discussie.

In een nieuw verslag van Nikkei wordt gesproken over het verplaatsen van de iPhone 12 serie. Apple zou, door alle ontwikkelingen van de laatste tijd, intern een discussie voeren over de lancering. Het bedrijf uit Cupertino is mogelijk bang dat de vraag naar de nieuwe serie zwak zal zijn. Daarom is er nu sprake om de komst van deze iPhone 12 met een paar maanden uit te stellen.

iPhone 12 serie pas in 2021?

Leveranciers staan mogelijk voor een grote uitdaging en de vraag is hoogstwaarschijnlijk lager dan normaal. Dat zijn de twee punten waar Apple, volgens het verslag van Nikkei, tegenaan loopt. Het verschepen van de iPhone 12 serie stond voor september gepland, zoals we eigenlijk ook hadden verwacht. Maar het lijkt er nu op dat Apple naar mogelijkheden kijkt om deze te verplaatsen. De lancering zou daarmee maanden uitgesteld kunnen worden, waardoor de iPhone 12 pas in 2021 verschijnt.

Opvallend is wel dat Nikkei enerzijds zegt dat Apple in discussie is over een mogelijke verplaatsing, terwijl het anderzijds een bron quote die zegt dat het process al in gang is gezet. Zo laat een leverancier van componenten weten:

“We hebben te horen gekregen dat we grote hoeveelheden van Apple’s nieuwe productlancering eind augustus moeten verschepen. In de afgelopen paar jaar gebeurde dit in soms al in juni.”

Volgens de bron is “de beslissing recent genomen”. Het zou dan ook “impliceren dat de massaproductie van de telefoon ook met maanden is vertraagd”.

 

Normaal in september

Het is inmiddels geen verrassing meer dat Apple nieuwe iPhone-modellen in september presenteert en lanceert. De meeste modellen hebben dan ook altijd in deze maand het daglicht gezien. Alleen de iPhone X en de iPhone XR werden op een later moment naar buiten gebracht.

De iPhone X verscheen in het begin van november 2017. De iPhone Xr zag in de laatste week van oktober 2018 het daglicht. Maar in beide gevallen stond Apple niet stil in september. De iPhone 8 en 8 Plus verschenen in 2017 wel in de maand en ook de iPhone XS en XS Max zagen het daglicht.

iPhone XS, XS Max en XR
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Volgens Nikkei wordt de definitieve beslissing in mei genomen. En in het ergste geval zien we de komst van de iPhone 12 dus pas in 2021.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  iNicky

  Niet heel erg slim van Apple. Juist in september zullen de zzp’ers hun bijzondere bijstand hebben ontvangen waarmee ze dan direct de nieuwste iPhone zouden hebben besteld.

 • Profielfoto
  mark-a-mac

  iNicky op 26 maart 2020 12:33
  Niet heel erg slim van Apple. Juist in september zullen de zzp’ers hun bijzondere bijstand hebben ontvangen waarmee ze dan direct de nieuwste iPhone zouden hebben besteld.

  Ik denk niet dat Apple een grote kans misloopt als de Nederlandse ZZP-ers hier al hun verplichtingen ternauwernood hebben kunnen afbetalen en nog een paar Euro overhebben. De rest van de wereld heeft ook financiële uitdagingen de komende maanden.

 • Profielfoto
  RV

  In deze tijd van onzekerheid en aankomende crisis zal een nieuwe iphone van € 1.150 bij veel mensen geen prioriteit hebben

 • Profielfoto
  steveb

  Wat met iPhone 9 of se

 • Profielfoto
  Arnasco

  Ach geen zorgen hoor! Apple zit weer redelijk in het ritme wat betreft de presentatie van een nieuwe iPhone. In september komt de iPhone 11S uit en de iPhone 12 zal dan wel verschijnen in september 2021……mark my words!