Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 10 maart 2020

iOS 14 beta verraadt nieuwe fitness app, pencil ondersteuning en meer

Dankzij een nog niet verschenen iOS 14 code hebben 9to5Mac en MacRumors verschillende functionaliteiten op weten te sporen voor het nieuwe besturingssysteem. Onder deze functies vallen een gloednieuwe fitness-applicatie en uitgebreidere Pencil ondersteuning.

Of alle gevonden en benoemde functionaliteiten ook allemaal betrekking hebben tot iOS 14 is niet zeker op dit moment. Neem het dus met een korreltje zout.

iOS 14 voorzien van nieuwe fitness app

Ten eerste is er een nieuwe fitness-app opgedoken in de code van iOS 14. Deze heeft op dit moment nog de codenaam Seymour. Dat zou, in de uiteindelijke versie, naar verluidt veranderen. Apple zou de app de naam Fit of Fitness kunnen geven. Uit de code wordt duidelijk dat het gaat om een standalone applicatie die zich richt op iOS 14, watchOS 7 en tvOS 14.

Met de Fit (of Fitness) applicatie download je video’s van workouts en activiteiten. Vervolgens is het mogelijk om deze zelf uit te voeren. Ondertussen houdt je Apple Watch je sessie en gezondheid in de gaten. Een nieuwe manier om je Apple Watch en iPhone te gebruiken voor sportieve activiteiten.

iOS 13.2 hero 16x9
Klik/tap voor groter.

PencilKit en iMessage

De iOS 14 code is ook voorzien van een nieuwe API genaamd PencilKit. Het lijkt erop dat dit de ondersteuning voor de Apple Pencil gaat uitbreiden. Zo zorgt PencilKit ervoor dat de pen in meer situaties gebruikt kan worden. Het biedt handschrift herkenning en zorgt ervoor dat je tekst in input-hokjes kan schrijven. Iets dat op dit moment nog niet standaard is. Volgens MacRumors is het hierdoor mogelijk om de Apple Pencil te gebruiken voor apps als Berichten, Mail en Kalender. Kans dat derde-partijen ook toegang krijgen tot PencilKit is aanzienlijk groot.

Ook op het gebied van iMessage lijken er wat nieuwe functionaliteiten te verschijnen. In iOS 14 zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn om personen te taggen in groepsgesprekken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om berichten terug te roepen, een status in te vullen en berichten als ongelezen te markeren. Allerlei zaken die we op dit moment al kennen van applicaties van derde partijen zoals WhatsApp en Telegram.

Het is overigens niet het enige dat we deze week geleerd hebben. Zo weten we op dit moment ook dat er een grote functionaliteit naar de Apple Watch kan komen. Meer weten, check dan dit artikel.

Reageer op artikel:
iOS 14 beta verraadt nieuwe fitness app, pencil ondersteuning en meer
Sluiten