Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 11 maart 2020

iOS 14 brengt drie grote verbeteringen in HomeKit

Dankzij de nog niet verschenen iOS 14 code hebben we al heel wat indicaties gekregen over wat de nieuwe grote update ons allemaal gaat brengen. Een groot gedeelte van de punten vind je hier. Maar de mensen van 9to5mac zijn verder gaan graven. Ze hebben nu ook informatie boven water gekregen over de verbeteringen die HomeKit brengt.

Eerlijk is eerlijk, HomeKit is niet zo sexy als een aantal van de andere vernieuwingen, maar toch wordt het redelijk veel gebruikt wanneer het aankomt op het aansturen van je ‘slimme’ woning. iOS 14 moet een drietal verbeteringen brengen.

HomeKit in iOS 14

Zo moet het mogelijk gaan zijn om in iOS 14 met HomeKit in te stellen op wat voor lichtkleur er door de hele dag door gebruikt worden. Daarbij zijn koele lichtkleuren over het algemeen meer gewenst voor overdag en gebruik je warmere lichtkleuren voor in de avond. Op die manier heb je overdag het gevoel dat de zon in je huis schijnt, ook al is het een donkere, grauwe dag. En in de avond heb je dan meer het knusse gezelligheidsgevoel. De huidige versie biedt al een paar opties, maar in iOS 14 moet dit verder gaan.

homekit camera logitech
De Logitech Circle 2 ondersteunt HomeKit

Verder moet je met HomeKit in iOS 14 meer kunnen halen uit je beveiligingscamera’s. In iOS 13 werd deze functie geïntroduceerd en kon je berichten krijgen wanneer er beweging was voor de camera. De nieuwe update maakt gebruik van de optie om gezichten te herkennen. Zo zou je een duidelijker bericht moeten ontvangen dat er een persoon voor de deur staat, wellicht met een pakketje om af te leveren. Ook kan HomeKit bijvoorbeeld familieleden herkennen en op die manier een specificatie notificatie sturen naar je iOS-apparaat.

Tot slot zou je een permanente audio output optie krijgen voor je Apple TV streaming boxes. Op die manier kun je bijvoorbeeld standaard een HomePod stereo setup selecteren in plaats van ze telkens handmatig te kiezen.

Reageer op artikel:
iOS 14 brengt drie grote verbeteringen in HomeKit
Sluiten