Code iOS 14 verklapt al meer over Apple Kaarten en CarPlay

Door: Wesley Akkerman - 5 reacties
Apple CarPlay in een Ferrari
(Afbeelding: EPA / Sandro Campardo)

De afgelopen tijd verschijnt er al wat informatie over iOS 14 online. Vandaag is niet anders, aangezien er meer nieuws gelekt is. Zo weten we inmiddels iets meer over wat Apple voornemens is met Apple Kaarten en is er meer info naar buiten gekomen over autoplatform CarPlay.

9to5Mac baseert zijn bevindingen op code van iOS 14, het aankomende besturingssysteem dat naar nieuwe en moderne iPhones komt in 2020. Zo lijkt nu duidelijk te zijn dat Apple in de toekomst meer informatie omtrent Apple Stores wil presenteren in de Apple Kaarten-applicatie. Datzelfde geldt voor de beschikbaarheid van hardware in diezelfde winkels. Wanneer je nu een Apple Store opzoekt via de Kaarten-app, dan krijg je basale informatie te zien, zoals bijvoorbeeld het adres, het telefoonnummer en wat foto’s.

iOS 14: meer over Apple Kaarten en CarPlay

Wanneer later dit jaar iOS 14 dan daadwerkelijk beschikbaar is, dan zouden gebruikers in staat moeten zijn om dus de beschikbaarheid van diensten van de Genius Bars te controleren binnen de Apple Kaarten-app. Zo kunnen gebruikers binnen de app bijvoorbeeld checken of een specifieke winkel bepaalde diensten aanbiedt. Zo kan niet elke winkel garanderen dat ze zowel het scherm als de accu kunnen repareren op dezelfde dag. En als je dat soort dingen van tevoren kunt opzoeken, dan kun je dat voor beter voor jezelf coördineren.

Apple Maps iOS 13 - 003
Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

Mocht je een nieuw product willen kopen, dan kan Kaarten op iOS 14 straks ook laten zien welke winkel je je apparaat laat inruilen voor credit. Deze functie is mogelijk ook beschikbaar voor Apple Authorized Service Providers, omdat die winkels mogelijk een soort verificatievinkje krijgen. Daarnaast toont de app meer info, zoals plaats voor koppels, korting voor kinderen en privékamers. Bioscopen met IMAX-schermen zullen dergelijke informatie ook prominent kunnen presenteren. Wel zo handig.

Dan is er nog informatie opgedoken over CarPlay. Zo is het straks mogelijk de achtergrond van CarPlay aan te passen wanneer je dat regelt met een iPhone die draait op iOS 14. Apple test deze functie vooralsnog, dus het kan nog veranderen of helemaal niet doorgaan.

9to5Mac

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Corrado

  Het aanpassen van de achtergrond zou erg handig zijn, momenteel is de witte achtergrond in Music redelijk fel wanneer het donker is. Mocht alles meegaan met Night Shift zou dat een zeer welkome aanvulling zijn.

 • Profielfoto
  Odyssey

  ik mis vooral de mogelijkheid om de apps in het dock aan te passen.  nu gebeurd dat dynamisch, één navigatie app, één muziek app en altijd telefoon.

  ik zou net zoals op iOS graag de apps die ik vaak gebruik in het dock kunnen zetten. (ik switch bvb tussen 2 navigatie apps TomTom en Coyote)

 • Profielfoto
  T1001

  Corrado op 20 maart 2020 12:33
  Het aanpassen van de achtergrond zou erg handig zijn, momenteel is de witte achtergrond in Music redelijk fel wanneer het donker is. Mocht alles meegaan met Night Shift zou dat een zeer welkome aanvulling zijn.

  Ik heb ‘m qua interface gewoon altijd op donker. De navigatie app switched dan automatisch ’s avonds naar donker, en de interface zelf blijft gewoon neutraal donker.

 • Profielfoto
  abbenhui

  Odyssey op 20 maart 2020 12:52
  ik mis vooral de mogelijkheid om de apps in het dock aan te passen.  nu gebeurd dat dynamisch, één navigatie app, één muziek app en altijd telefoon.

  ik zou net zoals op iOS graag de apps die ik vaak gebruik in het dock kunnen zetten. (ik switch bvb tussen 2 navigatie apps TomTom en Coyote)

  Nou, dat kan gewoon. Alleen moet jet het op je iPhone doen; in de auto kun jet het niet veranderen. Ga naar Instellingen/Algemeen/Carplay en kies je auto. Kies daarna Pas Aan.

 • Profielfoto
  Rene

  abbenhui op 20 maart 2020 15:18

  Odyssey op 20 maart 2020 12:52
  ik mis vooral de mogelijkheid om de apps in het dock aan te passen.  nu gebeurd dat dynamisch, één navigatie app, één muziek app en altijd telefoon.

  ik zou net zoals op iOS graag de apps die ik vaak gebruik in het dock kunnen zetten. (ik switch bvb tussen 2 navigatie apps TomTom en Coyote)

  Nou, dat kan gewoon. Alleen moet jet het op je iPhone doen; in de auto kun jet het niet veranderen. Ga naar Instellingen/Algemeen/Carplay en kies je auto. Kies daarna Pas Aan.

  Volgens mij bedoelt hij de drie icoontjes aan de linkerkant. Die kun je niet kiezen, die worden op basis van gebruik bepaalt.