Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 20 maart 2020

Code iOS 14 verklapt al meer over Apple Kaarten en CarPlay

De afgelopen tijd verschijnt er al wat informatie over iOS 14 online. Vandaag is niet anders, aangezien er meer nieuws gelekt is. Zo weten we inmiddels iets meer over wat Apple voornemens is met Apple Kaarten en is er meer info naar buiten gekomen over autoplatform CarPlay.

9to5Mac baseert zijn bevindingen op code van iOS 14, het aankomende besturingssysteem dat naar nieuwe en moderne iPhones komt in 2020. Zo lijkt nu duidelijk te zijn dat Apple in de toekomst meer informatie omtrent Apple Stores wil presenteren in de Apple Kaarten-applicatie. Datzelfde geldt voor de beschikbaarheid van hardware in diezelfde winkels. Wanneer je nu een Apple Store opzoekt via de Kaarten-app, dan krijg je basale informatie te zien, zoals bijvoorbeeld het adres, het telefoonnummer en wat foto’s.

iOS 14: meer over Apple Kaarten en CarPlay

Wanneer later dit jaar iOS 14 dan daadwerkelijk beschikbaar is, dan zouden gebruikers in staat moeten zijn om dus de beschikbaarheid van diensten van de Genius Bars te controleren binnen de Apple Kaarten-app. Zo kunnen gebruikers binnen de app bijvoorbeeld checken of een specifieke winkel bepaalde diensten aanbiedt. Zo kan niet elke winkel garanderen dat ze zowel het scherm als de accu kunnen repareren op dezelfde dag. En als je dat soort dingen van tevoren kunt opzoeken, dan kun je dat voor beter voor jezelf coördineren.

Apple Maps iOS 13 - 003
Klik/tap voor groter.

Mocht je een nieuw product willen kopen, dan kan Kaarten op iOS 14 straks ook laten zien welke winkel je je apparaat laat inruilen voor credit. Deze functie is mogelijk ook beschikbaar voor Apple Authorized Service Providers, omdat die winkels mogelijk een soort verificatievinkje krijgen. Daarnaast toont de app meer info, zoals plaats voor koppels, korting voor kinderen en privékamers. Bioscopen met IMAX-schermen zullen dergelijke informatie ook prominent kunnen presenteren. Wel zo handig.

Dan is er nog informatie opgedoken over CarPlay. Zo is het straks mogelijk de achtergrond van CarPlay aan te passen wanneer je dat regelt met een iPhone die draait op iOS 14. Apple test deze functie vooralsnog, dus het kan nog veranderen of helemaal niet doorgaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Code iOS 14 verklapt al meer over Apple Kaarten en CarPlay
Sluiten