Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 maart 2020
Leestijd: 1 minuut

iOS 13: Apple erkent bug in persoonlijke hotspot iPhone

Heb je de laatste tijd problemen met het gebruik van de persoonlijke hotspot van je iPhone? Je bent niet de enige. Apple erkent dat er problemen zijn met de functie voor het delen van de mobiele dataverbinding. Service­medewerkers hebben te horen gekregen dat ze klanten mogen vertellen dat er aan een oplossing gewerkt wordt.

De problemen die deze bug veroorzaakt, laten zich raden. Het lukt sommige gebruikers niet om verbinding met de persoonlijke hotspot van hun iPhone te maken, of de verbinding valt uit. Dit speelt in ieder geval sinds iOS 13.1.2, maar mogelijk al langer.

Fix voor persoonlijke hotspot in update iOS 13

Deze bug kan tijdelijk worden opgelost door persoonlijke hotspot uit te schakelen en vervolgens opnieuw te activeren. Dat wil je tijdens gefocust werken op een Mac, PC of ander apparaat natuurlijk niet hoeven te doen. Daarom is het goed dat Apple een softwarefix plant, die zal in een toekomstige update komen. Dat is waarschijnlijk niet het aankomende iOS 13.4. Mogelijk komt het in iOS 13.4.1 of later. Wel staat vast dat dit geen hardwareprobleem is.

Er is nog maar weinig bekend over het ontstaan van de bug. In iOS 13 is wel extra functionaliteit aan de persoonlijke hotspot toegevoegd, zo kun je nu de gebruikte hoeveelheid data per apparaat zien. Het is echter gissen of een bug in de implementatie daarvan de oorzaak is.

persoonlijke hotspot iPhone
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 13: Apple erkent bug in persoonlijke hotspot iPhone
Sluiten