David van Benthem
David van Benthem App Store 6 maart 2020

Instagram account gehackt of geblokkeerd? Dit moet je doen

Instagram is een van de populairste sociale media van het moment. 40 procent van de Nederlanders heeft een Instagram account en het platform is ideaal om te influencen. Maar wat gebeurt als je niet meer bij je account kan?

Dan kan je account gehackt of geblokkeerd zijn. In dit artikel kom je te weten hoe je je account weer terug kan krijgen.

Een geblokkeerd account

Zodra je te zien krijgt dat je account is geblokkeerd, krijg je daarvan een melding. Bij die melding kan je op ‘Learn More’ klikken. Zodra je daar op klikt, kom je op een pagina die je min of meer helpt met het terugkrijgen van je account. Toch is dat niet alles.

Om namelijk echt je account terug te krijgen, moet je als het ware in beroep gaan tegen Instagram. Hiermee kan je alleen succes hebben als je account per ongeluk geblokkeerd is. Spijt betuigen van je mogelijke fouten, zal waarschijnlijk niet werken. Wat wel werkt, is volhouden. Op Instagram kan je meerdere keren per dag bezwaar aantekenen. Wie weet is een moderator in een goed humeur en krijg je na een paar keer alsnog je account terug.

Instagram account
Het Instagram logo

Ook kan je op de contactpagina van Instagram in beroep gaan. Door simpelweg jouw probleem in te vullen en op verzenden te drukken, heb je een kans dat je je account weer terugkrijgt. Bied hierbij wederom niet je excuses aan, omdat dat impliceert dat de fout bij jou ligt. Het kan zijn dat je een selfie moet sturen zodat Instagram er zeker van is dat jij het bent. Voordat je antwoord krijgt, kunnen er een paar dagen overheen gaan. Geduld is hierbij dus een schone zaak.

Een gehackt Instagram account

Instagram accounts zijn geliefd bij hackers. Jouw gegevens leveren namelijk geld op. Zodra je het idee hebt dat jouw account gehackt is, moet je zo snel mogelijk actie ondernemen. Hoe langer een hacker toegang heeft tot jouw account, hoe meer schade hij kan aanrichten.

Check als eerst je mail om te kijken of Instagram jou een bericht heeft gestuurd. Als het sociale medium laat weten dat jouw Instagram account is gekoppeld aan een ander e-mailadres, moet je proberen het nieuwe e-mailadres te achterhalen. Als je dat lukt, kan je actie ondernemen en jouw eigen e-mailadres weer koppelen in plaats van die van de hacker.

Als je het nieuwe adres niet kan vinden, rest je nog een ander redmiddel. Je kan namelijk een login link aanvragen die je naar je gekoppelde telefoonnummer laat sturen. Om dit te doen moet je ‘Wachtwoord vergeten?’ bij iPhone modellen kiezen. Dan kan je je telefoonnummer als tijdelijke login gebruiken. Lukt het je om op deze manier in te loggen, dan moet je zo snel mogelijk je wachtwoord veranderen en de toegang van derden blokkeren. Koppel jouw eigen e-mailadres weer aan jouw account en de controle is terug in jouw handen.

Hacker Allekabels
Een hacker in beeld

Laatste hoop

Mocht dat zelfs niet lukken, dan kan je jouw gehackte account rapporteren bij Instagram. Met een beetje geluk krijg je je account op deze manier weer terug. Het rapporteren doe je door bij het login scherm op ‘Wachtwoord vergeten’ bij iOS te drukken. Vervolgens moet je op beide besturingssysteem ‘Heb je meer hulp nodig?’ kiezen en dan de instructies volgen. Het kan zijn dat je je hierbij moet verifiëren met een selfie.

Hopelijk krijg jij met deze instructies jouw account weer terug. Wie volhoudt en zijn zaak kan beargumenteren, kan altijd hoop houden dat hij zijn account weer terug kan krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instagram account gehackt of geblokkeerd? Dit moet je doen
Sluiten