Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 9 maart 2020

Populaire iMessage-functie waarschijnlijk onderweg naar Google Berichten

Zoals het er nu naar uitziet krijgt de Google Berichten-applicatie op Android één van de leukste functies die je in iMessage aantreft. Dat blijkt uit onderzoek van de redactie van 9to5Google, die naar de broncode van de communicatieapplicatie op Android gekeken heeft.

Dat doet de site wel eens vaker, zodat die vroegtijdig nieuwe functies en onderdelen kan ontdekken en delen met de wereld. Zo heeft de redactie onlangs ontdekt dat Google Berichten binnenkort emojireacties kan gaan aanbieden, als nieuwe feature. Dit is een onderdeel van iMessage waar veel gebruikers over te spreken zijn. Het versimpelt communicatie op een manier die je niet voor ogen had en nu lijkt het er dus op dat Android-gebruikers binnenkort ook aan de slag kunnen met de reacties. Onlangs werden ze ook al aan de privéberichten op Twitter toegevoegd.

Emojireacties voor Google Berichten (Afbeelding: 9to5Google)

Populaire iMessage-functie onderweg naar Google Berichten?

Mocht je wel eens met een groep mensen praten die niet allemaal iMessage gebruiken, dan kan het voorkomen dat je een vreemd, maar wel duidelijk berichtje binnenkrijgt. Wanneer iemand met de Apple-dienst een emojireactie plaatst, dan krijgen de mensen zonder die app een standaardbericht te zien waarin de reactie zichtbaar is. Dat zijn terugvalberichten: speciale, geautomatiseerde berichten. De reactie wordt dus wel doorgegeven, maar niet op een manier die je dus zou verwachten. Zo gaat de communicatie in elk geval niet verloren.

Ook Google werkt aan een soortgelijke functie voor Google Berichten. Mocht je straks dus met iemand in een groepsgesprek zitten die geen ondersteuning heeft voor dergelijke reacties, dan stuurt de app zo’n geautomatiseerd bericht. Google doet het wel net even anders dan in iMessage. Je ziet namelijk de reactie, gevolgd door het bericht men reageerde. Een berichtje als “Het was gezellig gisteravond”, wordt dan: “Vind ik leuk “Het was gezellig gisteravond””. Wanneer de functie uitgerold wordt, is vooralsnog niet bekend.

Reageer op artikel:
Populaire iMessage-functie waarschijnlijk onderweg naar Google Berichten
Sluiten