‘Hoge vraag naar iPhone 12 laat Apple-aandelen flink stijgen’

Het is geen geheim dat de aandelen van Apple een tumultueuze periode hebben. Maar de iPhone 12 moet straks de redder in nood zijn. Onlangs steeg de waarde van een Apple-aandeel met meer dan 9,3 procent. Een analist verwacht dat dit slechts een voorbode is voor wat er straks komen gaat.

Baron’s schrijft dat Wedbush-analist Dan Ives nog steeds erg positief gestemd is als het gaat om de toekomst van Apple’s aandelen. Ives gelooft erin dat die aandelen straks weer ongeveer 400 dollar per stuk waard kunnen zijn. Dat komt onder meer doordat er straks heel veel vraag gaat zijn naar de aankomende iPhone 12, die Apple mogelijk later dit jaar presenteert. Er komt volgens de analist namelijk een ‘supercycle’ aan: een periode waarin veel mensen een nieuwe iPhone kopen. Dat heeft onder meer met 5G te maken.

‘iPhone 12 laat Apple-aandelen omhoog schieten’

Nu heeft Apple het misschien moeilijk door de aanhoudende problemen in China omtrent het coronavirus, maar Ives denkt dat dit van korte duur is. Bovendien zou de vraag voor de iPhone 12 dit jaar ook hoger moeten liggen, omdat heel veel gebruikers toe zijn aan een upgrade.

Concept iPhone 12
Klik/tap voor groter.

Van de 900 miljoen iPhone-klanten zou zo’n 350 miljoen toe zijn aan een nieuwe smartphone. Hij voorspelt daarom dat veel mensen overstag gaan dit jaar en dat Apple 200 tot 215 miljoen iPhone-modellen verkoopt tussen september 2020 en september 2021. Dat is het fiscale jaar van het Amerikaanse bedrijf.

De verwachting is dat Apple eind dit jaar de nieuwe iPhone 12-serie presenteert. In totaal zouden er vier smartphones aankomen, die allemaal ondersteunen moeten aanbieden voor het 5G-netwerk. De grote keuzemogelijkheid voor gebruikers en het feit dat consumenten steeds meer warm lijken te lopen voor 5G (in elk geval in Amerika), moeten ervoor zorgen dat de nieuwe modellen populairder worden dan ooit. De optimistische analist erkent wel dat het coronavirus nog wat roet in het eten kan gooien, maar dat zouden allemaal problemen zijn die op korte termijn verdwijnen.

Reageer op artikel:
‘Hoge vraag naar iPhone 12 laat Apple-aandelen flink stijgen’
Sluiten