Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Nieuws 25 maart 2020

Apple wil half april beginnen met heropenen van Apple Stores

Op 13 maart maakte Apple bekend dat al hun winkels buiten China tot minimaal 27 maart hun deuren zouden sluiten. Niet veel later werd dat aangepast naar ‘voor onbepaalde tijd,’ maar inmiddels is er een nieuwe datum. Uit een interne boodschap blijkt dat het plan nu is om in de loop van april de deuren van een aantal Apple Stores weer te gaan openen.

Het bericht is afkomstig van Deirdre O’Brien en gericht aan de Apple Store teams. O’Brien staat aan het hoofd van de afdeling Retail + People. Ze is dus verantwoordelijk voor alle Apple Stores. Het coronavirus is op dit moment haar grootste hoofdpijndossier. In het bericht spreekt ze haar waardering uit richting het winkelpersoneel en onthult ze wat de plannen zijn voor de nabije toekomst.

Apple Stores voorlopig nog gesloten

Ze begint het bericht positief met het nieuws dat in China alle Apple Stores weer geopend zijn. Ze verzekerd dat alle nodige maatregelen zijn genomen om iedereen weer veilig aan het werk te krijgen. Voor de winkels buiten China is dat nog niet aan de orde. Deze zullen in ieder geval de aankomende weken nog dichtblijven.

Apple Store
Klik/tap voor groter.

In het bericht vertelt O’Brien aan de medewerkers dat ze in april langzaamaan weer willen gaan starten. Ze verwacht dat half april de eerste Apple Stores weer open zullen gaan, afhankelijk van de hoe de situatie op dat moment is. In welke landen of gebieden dit gaat zijn, wordt niet over gesproken. Het enige wat O’Brien aangeeft is dat ze de ontwikkelingen rondom de gehele situatie nauwlettend in de gaten houden.

Het bericht van Deirdre O’Brien

Verder laat ze weten trots te zijn op de teams en roept ze op om gebruik te maken van de voordelen die Apple biedt. Zo kunnen werknemers verlof opnemen om te zorgen voor kinderen of zieke familieleden. Het hele bericht van Deirdre O’Brian is hier terug te lezen.

Reageer op artikel:
Apple wil half april beginnen met heropenen van Apple Stores
Sluiten