Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 30 maart 2020

Google houdt zich stil op 1 april: de internet traditie moet een jaartje wachten

Deze week is het 1 april en dat betekent normaal gesproken dat de slechte grappen weer uit de kast gehaald worden. Vooral op het internet is het de laatste jaren raak. Maar Google, een van de grootste grapjassen op dat gebied, houdt zich dit jaar stil.

Google heeft besloten om zich dit jaar stil te houden op 1 april, vanwege alle gevolgen dat het coronavirus met zich meebrengt. Het Amerikaanse bedrijf staat erom bekend om, met bijna ieder product dat het heeft, een grap uit te halen op de lolbroekendag. Maar dat zit er dit jaar, logischerwijs, dus even niet in.

Geen grappen van Google

Business Insider heeft hand weten te leggen op een interne e-mail van Google. Daarin laat het management aan het personeel weten dat de grappen dit jaar even plaats moeten maken. Het bedrijf “laat de traditie dit jaar los uit respect voor iedereen die aan het vechten is tegen de COVID-19 pandemie”. In de e-mail wordt duidelijk dat behulpzaamheid nu de hoogte prioriteit heeft.

“Laten we de grappen voor volgend april bewaren, die zonder enige twijfel een stuk helderder zal zijn dan deze.”

Google staat inmiddels bekend om de vele grappen op 1 april. Deze grappen komen overigens niet alleen uit de bovenste tak van het bedrijf. Zo zijn er altijd projecten rondom 1 april waar het management niets van weet. In de e-mail wordt ook duidelijk dat “wij alle projecten rondom 1 april hebben gestopt, maar ons realiseren dat er kleinere projecten zijn binnen de teams waar we niets van weten”. De oproep is dan ook om daarmee te stoppen.

Slimme beslissing

Is het een goede beslissing van Google? Ik denk dat we daar niet over hoeven te discussiëren. Ondanks dat een beetje humor op dit moment geen kwaad kan, is het goed dat grote bedrijven als Google zich richten op het helpen van mensen. Het coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep en het is van belang dat dit probleem zo snel mogelijk opgelost wordt.

Dat de grootste technologiebedrijven zich in die strijd moeten mengen, is wel duidelijk. Zo is Google een samenwerking aangegaan met Facebook, Twitter, Reddit, YouTube, LinkedIn en Microsoft om nepnieuws tegen te gaan. Meer lezen over het project, lees dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google houdt zich stil op 1 april: de internet traditie moet een jaartje wachten
Sluiten