Google Podcasts verschijnt in App Store: eindelijk beschikbaar voor iOS

Door: Mark Hofman - 3 reacties
Google Podcasts
(Afbeelding: Google)

De eigen podcast-applicatie van Google, Google Podcasts, is vanaf vandaag beschikbaar voor iOS. Nadat het platform ruim anderhalf jaar geleden verscheen voor Android, kunnen mensen op iOS er ook eindelijk mee aan de gang.

In dat anderhalf jaar was Google Podcasts overigens ook al beschikbaar op de computer. Gebruikers konden aan de gang gaan met een webversie. Nu de tweede versie van Podcasts naar buiten gebracht wordt, komt dus ook de ondersteuning voor iOS boven water.

Google Podcasts voor iOS

Niet alleen kunnen fans van Google Podcasts vanaf vandaag aan de slag met de tweede versie van de applicatie. Ook mensen met een iOS-apparaat kunnen het platform eindelijk binnenhalen. En dat is voor het eerst. De tegenhanger van Apple Podcasts is nu beschikbaar in de App Store. Mensen halen daarmee ook direct de nieuwste versie binnen die ook te downloaden is voor Android.

Eerder deze week werd al bekend dat de nieuwe versie van Podcasts eraan zou komen. Nu is deze ook daadwerkelijk uit. Het kan volgens Google tot 24 uur duren voor iedereen toegang heeft tot de nieuwe versie.

Google Podcasts iOS
Podcasts in iOS (Afbeelding: Google)

Wat is er nieuw?

Naast het feit dat Google Podcasts nu voor iOS te downloaden is, valt er uiteraard veel meer nieuws te ontdekken. Het is namelijk niet de enige reden waarom Google dit de 2.0 versie van het platform noemt.

Zo introduceert het bedrijf onder andere een Feed met nieuwe afleveringen van de podcasts waarop je geabonneerd bent. Iets waar veel gebruikers om vroegen. Daarbij introduceert Google nu ook de mogelijkheid om je eigen afspeellijsten aan te maken. Hierin zet je bijvoorbeeld al je favoriete technologie podcasts, waardoor deze niet met andere podcasts in de knoop komen. Deze podcast kunnen natuurlijk uit eigen collectie komen, maar ook uit de nieuwe Verkennen tab. Hierin geeft Google Podcasts je een aantal suggesties voor nieuwe gepersonaliseerde aanbevelingen.

Verder beschikt 2.0 over:

 • Een donkere modus
 • Een luistergeschiedenis
 • Automatische downloaden van nieuwe afleveringen
 • Mogelijkheid tot notificaties voor nieuwe afleveringen
 • Een zoekfunctie op besproken onderwerpen.

Google Podcasts 2.0 is hier te downloaden voor iOS en hier voor Android. Gebruik je liever de webversie, dan is deze hier te bereiken.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  erwin33

  En is er al een app voor de Mac of is er ook een desktop/browser versie die synchroniseert met de app op je telefoon?

 • Profielfoto
  PH-SKY

  Het ziet eruit als een lijst van alleen maar ads nadat je op ‘zoek’ hebt gedrukt. Inspiratieloos, saai en onoverzichtelijk.

 • Profielfoto
  RW076

  En waarom zou ik dit overwegen? (Serieuze vraag geen bash)