Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 4 maart 2020

Freedom Internet maakt prijzen bekend: dit betaal je voor de abonnementen

De jonge internetprovider Freedom Internet heeft de prijzen bekendgemaakt van de verschillende abonnementen die aangeboden worden. Het gaat om verscheidene dsl- en glasvezelabonnementen. Dat laatste abonnement is landelijk beschikbaar via het KPN-netwerk en kost minimaal 59 euro per maand voor de 100Mbit/s-verbinding.

Het gigabitabonnement is regionaal beschikbaar, via verschillende netwerken. Vorige maand kwam al naar buiten dat abonnees daar zo’n 50 euro per maand voor moeten neerleggen. Nu bevestigt Freedom Internet de prijs: het abonnement kost 49 euro per maand. Er zijn gebieden in Nederland waar de provider gebruik moet maken van het KPN-netwerk voor een glasvezelverbinding en in die regio’s betalen klanten meer voor een abonnement. Voor 100, 200, of 500Mbit/s betaal je 59, 65 en 79 euro per maand.

Ter vergelijking: bij KPN betaal je voor dezelfde snelheden respectievelijk 47,50, 50 en 55 euro per maand. Het 1Gbit/s-abonnement kost 65 euro.

Abonnementen van Freedom Internet

Het bedrijf laat weten dat de hogere prijzen onder meer komen door de prijs die betaald moet worden aan netwerkleveranciers. Daarnaast is het zo dat Freedom Internet veel winst wil maken om te kunnen investeren in goed personeel, nieuwe diensten en natuurlijk eigen hardware.

KPN Telecom
klik/tap voor groter

Je kunt ook een dsl-abonnement afsluiten bij de provider, die eveneens over het KPN-netwerk loopt. Daar betaal je 47 euro voor. Welke snelheid je hiervoor terugkrijgt, is niet bekendgemaakt. Er bestaat een optie genaamd Dsl-pairbonding: daarmee verdubbel je de snelheid van het internetabonnement. Dat kost je dan nog eens 12 euro extra per maand. Vanaf 30 maart kunnen geïnteresseerden zien welke snelheden er beschikbaar zijn op hun locatie. Dat kun je doen op de website van Freedom Internet.

Ook zal men vanaf die datum meer bekend maken over de andere diensten die eraan komen, zoals een tv-abonnement.

In het begin is het zo dat alleen Freedom Founding Members een internetabonnement kunnen afnemen. Dat gebeurt in een testgroep van 128 klanten. Zijn die mensen aangesloten, dan vergroot men de groep naar 256 klanten. Daarna wordt de groep steeds groter en blijft het aantal verdubbel naar 512, 1024 en 2048 klanten. Eind 2020 zal het inschrijvingsproces voor iedereen geopend moeten zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Freedom Internet maakt prijzen bekend: dit betaal je voor de abonnementen
Sluiten