Mark Hofman
Mark Hofman App Store 27 maart 2020

Final Cut Pro X en Logic Pro X nu 90 dagen gratis te gebruiken

Apple’s professionele applicaties Final Cut Pro X en Logic Pro X zijn binnenkort 90 dagen volledig gratis uit te proberen. Het bedrijf uit Cupertino meldt dat de demo in de aankomende dagen beschikbaar wordt.

Final Cut Pro X is een populair programma om video’s mee te bewerken. Met Logic Pro X worden gebruikers de mogelijkheid geboden om hun eigen muziek te creëren. Normaal gesproken is Final Cutal gratis te testen, maar nu is deze periode verdrievoudigd.

Final Cut Pro X en Logic Pro X: 90 dagen gratis

Door de gevolgen van het coronavirus zitten steeds meer mensen thuis. We zien dan ook steeds meer partijen hun software of diensten goedkoper (of soms gratis) beschikbaar stellen. En wanneer je vanuit huis toegang wil hebben tot professionele tools, die honderden euro’s kosten, dan is een gratis periode van 90 dagen wel echt een dingetje. Apple laat in de aankondiging dan ook weten:

“We hopen dat klanten die thuis zitten, en hun tijd willen besteden aan het leren van iets nieuws, gebruik zullen maken van deze gratis demo’s.”

Zoals gezegd was Final Cut al gratis te testen. Mensen die aan de haal wilde gaan met het video-editing programma konden deze 30 dagen gratis uitproberen. Die periode is dus verdrievoudigd en is nu 90 dagen gratis te testen. Maar voor Logic Pro X is een testperiode iets volledig nieuws.

Final Cut Pro X Logic Pro X
Final Cut logo

Vanaf wanneer dit precies mogelijk is maakt Apple niet bekend, maar zegt wel dat beide programma’s 30 dagen te proberen zijn wanneer deze actie eindigt. Dit zou dus kunnen betekenen dat we binnenkort, ook buiten de actie, Logic Pro X kunnen proberen.

Beide programma’s zijn uiteraard in de App Store te downloaden. Na de test van 90 dagen moet je de software, indien je deze vaker wil gebruiken, aanschaffen. In Nederland betaal je €229,99 voor Logic Pro X. Voor Final Cut Pro X ben je €329,99 kwijt.

Reageer op artikel:
Final Cut Pro X en Logic Pro X nu 90 dagen gratis te gebruiken
Sluiten