David van Benthem
David van Benthem Nieuws 6 maart 2020

Face ID zonder notch? Apple lijkt de weg te hebben gevonden

Een iPhone zonder notch met Face ID. Als het aan Apple ligt, wordt dat binnen afzienbare tijd werkelijkheid. Althans, dat is als we de informatie van Max Weinbach moeten geloven.

Om dat te bewerkstelligen zou Apple een type camerasysteem gebruiken die ook in Galaxy S20 Ultra zou zitten. Het bedrijf uit Cupertino gaat dat systeem op geheel eigen wijze gebruiken.

De periscope lens als spil

Weinbach heeft met EverythingApplePro een video over de verwachte iPhone 12 gemaakt. Daar kwamen interessante renders aan te pas, maar ook het feit dat Apple de Face ID componenten in het periscope camera lens systeem wil gaan stoppen. Als dat zou lukken, zou de bezel aan de bovenkant van de iPhone een stuk kleiner worden.

Periscope camera’s zorgen ervoor dat de optische en digitale zoom verbeterd wordt. Hoe Apple precies alle technologie van de notch in de periscope camera wil gaan stoppen, is niet duidelijk. Geen enkele telefoonfabrikant heeft het namelijk eerder gedaan. Ook is Weinbach de eerste en de enige bron die dit meldt, dus blijft het afwachten of hij gelijk zal krijgen. Wel heeft Weinbach eerder met lekken van de Samsung Galaxy S20 serie laten zien dat hij zeker gelijk kan krijgen.

Apple iPhone XS Max review
De iPhone Xs Max

Face ID als primeur

Dat nog niemand zoveel features in de persicope lens heeft gestopt hoeft voor Apple niets te betekenen. Het bedrijf had immers een primeur met 3D gezichtsherkenning. Het kostte voor Google uiteindelijk nog meer dan twee jaar tijd om de Face ID feature van Apple te imiteren.

Wat je waarschijnlijk niet kan verwachten, is dat deze technologie al in de eerstvolgende serie iPhones gaat zitten. De renders van Weinbach en EverythingApplePro lieten al zien dat er nog steeds een notch verwacht wordt voor de iPhone 12. Niets is uiteindelijk zeker, omdat dit onofficiële berichten en renders zijn. De tijd zal uitwijzen hoe Apple de iPhone van morgen gaat onthullen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Face ID zonder notch? Apple lijkt de weg te hebben gevonden
Sluiten