Redactie
Redactie Gesponsord 10 maart 2020

Dure elektronica verdient een mooie bescherming tegen inbrekers

Op de bank voor het raam nog even je MacBook openklappen om snel je werk af te maken, is vaak niet zo’n goed idee. Als jij lekker naar buiten kunt kijken, kunnen potentiële dieven makkelijk naar binnen kijken.

 Inbrekers nemen graag zo min mogelijk risico. Ze willen het liefst zeker weten dat er niemand thuis is, ze makkelijk en snel naar binnen en buiten kunnen én dat er wat te halen valt. Wie zich dus optimaal wil beschermen tegen deze criminelen, moet op die vlakken maatregelen nemen.

Thuis of niet?

Om ervoor te zorgen dat inbrekers denken dat je thuis bent, kun je lampen aanlaten of op timer zetten. Ook zijn er tegenwoordig verschillende namaakkaarsen die op timer werken. Laat je die branden, geeft dat een huiselijk gevoel en wek je de indruk dat er mensen thuis zijn. Belangrijk is het dan wel dat je raambekleding hebt, waardoor niemand naar binnen kan kijken. Op die manier is het voor inbrekers een gok of het huis wel leeg is en gokken doen ze liever niet.

Spullen uit het zicht

‘Als u waardevolle spullen uit het zicht opbergt, zal een inbreker minder snel geneigd zijn uw woning uit te kiezen.’

Deze tekst is afkomstig van de politie. Zorg dat inbrekers niet kunnen zien welke elektronica jij in huis hebt. Ook als je wel thuis bent, is het zaak je dure spullen uit het zicht te halen. Dus ga je aan de slag met je MacBook, je nieuwste iPhone of je draadloze gamecontroller, doe de gordijnen of andere vorm van raamdecoratie dicht. Check de website Veneta.com maar eens. Bij deze webshop kun je raamdecoratie, zoals een duo rolgordijn, op maat laten maken. Je kunt er over het algemeen goedkoper gordijnen kopen omdat ze geen fysieke winkels hebben. Je kunt zelf opmeten, of iemand laten komen. Heb je zelf gemeten en dat is toch niet helemaal goed gegaan. Dan krijg je gratis een nieuwe levering.

Slot op kniehoogte

Tenslotte waarschijnlijk de meest logische tip, die overigens nog lang niet door iedereen wordt opgevolgd: goed hang- en sluitwerk. Neem goedgekeurde sloten. Daarnaast raadt de politie aan om een extra slot op kniehoogte in je deur te nemen. Dit om te voorkomen dat inbrekers de deur opentrappen en jouw elektronica meenemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dure elektronica verdient een mooie bescherming tegen inbrekers
Sluiten