Derde generatie iPad Air krijgt Service Programma

Door: Jelle van Es - 0 reacties
iPad Air
(Afbeelding: Apple)

Apple heeft momenteel een aantal verschillende zogenaamde Service Programs lopen. Wanneer een bepaald apparaat hieronder valt omdat er een bekend probleem is, dan is het makkelijker om die zonder kosten te laten repareren. Een goed voorbeeld daarvan is de diverse MacBook Pro’s en de toetsenborden daarvan. De derde generatie iPad Air wordt nu ook aan zo’n programma toegevoegd.

Het gaat om het zogenaamde ‘blank screen’ probleem dat de derde generatie iPad Air heeft. Als gevolg daarvan kunnen eigenaren opeens met een iPad te maken hebben die van het ene op het andere moment een blank scherm toont en er dan niks meer mee te doen is.

iPad Air krijgt een reparatie programma

Soms gaat vooraf aan dit blank screen probleem van de derde generatie iPad Air een flikkering. En niet lang daarna is de iPad kapot en kun je er niks meer mee. Wat precies de oorzaak daarvan is, dat heeft Apple niet laten weten. Maar door de iPad in dit reparatie programma op te nemen, geeft het bedrijf wel min of meer toe dat er een probleem is. Het zou echter gaan om een klein aantal consumenten die hier last van hebben.

De iPad Air (Afbeelding: Apple)

Mocht je daar last van hebben, dan kun je hier kijken of je in aanmerking komt voor het reparatie programma. Het moet ten eerste dus gaan om een derde generatie iPad Air. En deze zou gemaakt moeten zijn tussen maart en oktober 2019. Mocht je aan al die voorwaarden voldoen, dan kun je hem bij eventuele problemen kosteloos laten repareren. Daarbij wordt overigens echt alleen dit probleem verholpen. Mocht je een apparaat hebben ingeleverd die naast het scherm nog andere defecten heeft, dan worden daar kosten voor in rekening gebracht. Ook zorgt de reparatie er niet voor dat de garantie wordt verlengd op je product. Maa de service zorgt er wel voor dat je gewoon twee jaar na de aankoop van je product de zekerheid hebt dat bij een eventueel probleem als dit het verholpen wordt. Wil je meer lezen over de iPad Air? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

0 reacties