Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 25 maart 2020

Dell Mobile Connect zet iPhone foto’s over op de PC

Dell Mobile Connect is een stuk gebruiksvriendelijker geworden voor mensen met een iPhone. In januari dit jaar werd dit al enigszins aangekondigd, maar nu wordt de belofte nagekomen.

Door de vernieuwing in de software van de computerfabrikant is het nu mogelijk om, op makkelijkere wijze, foto’s te delen tussen je iPhone en je PC. Deze verstandhouding tussen is er al jaren tussen de telefoon en macOS, maar lijkt nu dus ook gedeeltelijk beschikbaar te zijn voor Microsoft Windows.

Dell Mobile Connect verbindt iPhone en PC

Dell Mobile Connect biedt dan misschien wel een relatief simpele dienst, maar is zeker weten een noemenswaardige. Zo is het mogelijk om je PC en iPhone beter met elkaar in verbinding te laten staan. Het delen van foto’s en video’s gaat bijvoorbeeld een heel stuk soepeler op deze manier. Het delen van bestanden beperkt zich dan misschien wel tot alleen dat gebied, maar het is een hele fijne manier om deze bestanden te delen.

Aan de andere kant is mirroring ook mogelijk voor iPhones. Hiermee tover je het scherm van je telefoon op het display van je Dell of Alienware PC of laptop. Want de nieuwe verbinding tussen de twee platformen is alleen op deze computers mogelijk. Sterker nog: deze moet uit 2018, 2019 of 2020 komen om de verbinding te kunnen maken.

Maar verder biedt mirroring precies wat je ervan verwacht. Je gebruikt je muis en toetsenbord om het scherm van de iPhone te besturen. Handig wanneer een bepaalde applicatie geen web-variant kennen bijvoorbeeld.

Dit zorgt voor meer gelijkheid tussen Android en iPhones in Mobile Connect. En dat zorgt ervoor dat het programma van Dell langzaamaan een interessantere keuze wordt dan Microsoft’s Your Phone op dit moment is. Mits je het prima vindt om aan een Dell PC te blijven hangen, heb je verder weinig meer nodig.

Reageer op artikel:
Dell Mobile Connect zet iPhone foto’s over op de PC
Sluiten