Ronaldo gaf om deze reden gehele Juventus selectie een iMac cadeau

Door: Thomas Aalderink - 8 reacties
Cristiano Ronaldo iMac
(Afbeelding: AFP / Marco Bertorello)

Als je bij een speler van Juventus op de koffie gaat, is de kans heel groot dat je in zijn huis een iMac tegenkomt. De gehele selectie kreeg er namelijk eentje cadeau van sterspeler Cristiano Ronaldo. Zo onthulde zijn collega Wojciech Szczesny.

De Poolse doelman onthulde dit tijdens een televisieshow. Hierin vertelde Szczesny over een regel die was ingevoerd door de toenmalige trainer Massimiliano Allegri. De coach eiste dat spelers wanneer zij een rode kaart kregen de gehele selectie moesten trakteren.

Prijzige rode kaart

Gezien de riante salarissen die Juventus betaalt, kwamen de spelers er niet vanaf met een zakje mini Marsjes. Er werd van de spelers wel verwacht dat ze met iets serieus kwamen. Zo kocht Szczesny, toen hij zelf op het matje werd geroepen, koptelefoons voor de gehele selectie. Een flinke investering, maar die viel in het niet bij het presentje dat Cristiano Ronaldo kocht voor zijn collega’s.

De Portugese wereldster bracht na zijn rode kaart tegen Valencia namelijk een bezoekje bij de Apple Store. Niet om AirPods of een Apple Watch voor zijn collega’s te kopen, maar een iMac. Een ruimhartig gebaar, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Ronaldo hield namelijk twee maanden vol dat hij niks verkeerd gedaan had en wilde dus ook niet aan de regel voldoen.

Cristiano Ronaldo
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: AFP / Jose Jordan)

Uiteindelijk kon Cristiano Ronaldo de rode kaart verwerken en ging hij toch overstag. Hoeveel spelers uiteindelijk een iMac hebben gekregen, wordt niet onthuld. Maar gemiddeld genomen bestaat de selectie van een Europese topclub uit een man of dertig. Dus met een vanafprijs van bijna €1.280 moest Ronaldo toch ongeveer €40.000 aftikken om zijn collega voetballers allemaal van een iMac te voorzien.

De uitgaven van Cristiano Ronaldo

Een prijzige rode kaart dus. Maar laten we eerlijk zijn, dit soort bedragen zijn voor Ronaldo slechts een fooi. De superster geeft zonder problemen nog veel groter bedragen uit. Zo bezit hij een horloge met een geschatte waarde van twee miljoen euro en kocht hij onlangs een Bugatti van acht miljoen euro. Tja, dan kunnen die paar iMac’s er ook wel vanaf.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Rickje

  Doneer zo’n bedrag dan liever aan een lokaal goed doel, of wat dan ook. Dit is werkelijk zo onnodig consumptiegedrag.

 • Profielfoto
  SteveSnobs

  Rickje op 30 maart 2020 12:43
  Doneer zo’n bedrag dan liever aan een lokaal goed doel, of wat dan ook. Dit is werkelijk zo onnodig consumptiegedrag.

  Mag het een keer? Ronaldo steunt zo oneindig veel goede doelen, dat het niet meer is bij te houden.

 • Profielfoto
  Arnasco

  Als het dan maar een iMac Pro is, anders vindt ik het wel een beetje zuinig…

   

 • Profielfoto
  RV

  Deze mensen staan zo ver van de werkelijke wereld. Natuurlijk doet hij ook goede dingen met zijn geld maar horloges van 2 miljoen, waar gaat het over.

 • Profielfoto
  Gelado

  Wees eens verdraagzaam voor een arme jongen die… één gave heeft

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Mensen als hij houden een hele horloge-tak in Zwitserland in leven, geven duizenden mensen in de auto-industrie werk, helpen Apple-stores door moeilijke tijden, doneren een shitload aan goede doelen en geven vreugd aan miljoenen op deze wereld*. Ik vind het goed. Soms is er niets fout aan een ‘beetje’ consumptiegedrag.

  (* Maar niet aan mij; ik heb echt niets met voetbal).

 • Profielfoto
  KR1275

  Ze staan inmiddels allemaal op eBay…

 • Profielfoto
  waterbies

  KR1275 op 31 maart 2020 13:03
  Ze staan inmiddels allemaal op eBay…

  linkie?