Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 13 maart 2020

Thuis met het coronavirus? Met deze gear geniet je van de Apple Arcade

Nou, het is inmiddels duidelijk dat we in Nederland ook flinke beperkingen hebben dankzij het coronavirus. Er wordt geadviseerd zoveel mogelijk thuis te werken en grote evenementen zijn afgelast, dus voor vermaak zit je ook thuis. Gelukkig kunnen games je door deze donkere dagen helpen, zoals de games die je op de Apple Arcade kunt spelen.

Zoals je inmiddels wel weet is de Apple Arcade een abonnementsservice. Voor een bedrag van 4,99 euro per maand krijg je dan toegang tot meer dan honderd games die je op je verschillende apparaten kunt scoren. En dit is wat je nodig hebt.

Geniet volle bak van Apple Arcade

Ten eerste is het natuurlijk zaak om een juist apparaat in huis te hebben. Denk daarbij aan een Apple TV, een iPhone 11 of een iPad. Ikzelf gebruik overigens de laatste. Een iPad is qua scherm groot genoeg om de games goed te tonen, heeft het gemak om overal gebruikt te worden en met de cover kun je hem ook overal neer zetten.

Apple Arcade
Klik/tap voor groter

De meeste games op de Apple Arcade zijn goed speelbaar via het touchscreen. Op die manier is de iPhone een goede plek om op te gamen. Toch zijn er een aantal titels die je een paar uur bezig kunnen houden en dan is het toch fijner om er even voor te gaan zitten en gebruik te maken van een controller. Zowel de PlayStation 4– als de Xbox One-controller werken daarbij via Bluetooth en zijn zodoende makkelijk aan te sluiten op je gewenste apparaat. Het registreren van de controller is een fluitje van een cent. Je zet de controller in de zogenaamde pairing-modus en laat vervolgens jouw apparaat op zoek gaan naar een nieuwe Bluetooth-apparaat. Als die gevonden is, kun je verbinding maken en losgaan.

Wanneer je nog twijfelt over de Apple Arcade, dan kun je het eerst een maand gratis proberen. Zeker nu we vaker thuis zijn, is dit dus het moment om te kijken of er wat leuke games op staan. Wil je meer lezen over de service? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Thuis met het coronavirus? Met deze gear geniet je van de Apple Arcade
Sluiten