Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 2 maart 2020
Leestijd: 2 minuten

Google fixt eindelijk bluetooth-problemen van Google Home-speakers

Google Home-speakers hebben sinds 2018 al problemen met de bluetoothverbinding en Google lijkt er nu eindelijk iets aan te doen. Wanneer je je Home- of Nest-speaker aan een bluetoothspeaker gekoppeld hebt, dan valt die verbinding na een paar minuten alweer weg.

Je koppelt niet voor niets een bluetoothspeaker aan je Google Home-speaker: de audiokwaliteit is niet heel hoog, dus is het fijn dat er extra mogelijkheden zijn. Maar dan moeten die wel werken en dat doen ze dus al maanden niet. Sommige gebruikers melden dat de verbinding ongeveer elke twee tot drie minuten wegvalt. Dat merken ze omdat er dan een deuntje klinkt dat de ontkoppeling aangeeft. Een snelle blik op het scherm van hun smartphone bevestigt het idee: de Home- of Nest-speaker is dan weer eens de verbinding verloren.

Google Home zonder bluetoothproblemen?

De eerste klachten hierover verschenen eind 2018. Dat is dus meer dan een jaar geleden. Na honderden threads op verschillende fora en ontzettend veel gefrustreerde klanten, heeft Google het probleem met de Google Home-speaker eindelijk erkend.

Daarnaast heeft een Google Nest-community expert eerder al dingen verduidelijk op het forum van Google. Ook deze persoon schrijft dat Google werkt aan een oplossing. Hij schrijft ook:

In the mean time, please continue to send feedback via voice command by saying “Hey Google, send feedback”, and use the keywords “GHT3 Bluetooth IN keeps on disconnect”. To know more about sending feedback, please click this link.

De beste oplossing voor nu lijkt te zijn dat je beter je muziek over wifi kunt afspelen dan over bluetooth. Maar daarmee los je het probleem an sich niet op, je omzeilt het alleen. Bovendien is het zo dat je de Google Home dan nog steeds als speaker gebruikt; je kunt dan geen gekoppelde bluetoothspeaker gebruiken. Hoe dan ook: Google lijkt er eindelijk wat aan te doen. En dat mag ook al na al die tijd. Wanneer Google de oplossing uitrolt, is op moment van schrijven nog niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google fixt eindelijk bluetooth-problemen van Google Home-speakers
Sluiten