Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 23 maart 2020
Leestijd: 2 minuten

Baan kwijt door coronavirus? Jeff Bezos wil dat je bij hem solliciteert

Amazon-CEO Jeff Bezos heeft afgelopen weekend een memo gestuurd naar al zijn medewerkers. Het onderwerp van die memo: het coronavirus. In de memo, die op de website van het bedrijf staat, omschrijft Bezos de maatregelen die Amazon neemt. Oh en mocht iemand nog werk zoeken, dan kun je bij hem aankloppen.

Op dit moment zijn er weinig dingen waar Bezos aandacht aan schenkt. De CEO van Amazon denkt nu vrijwel alleen maar aan de maatregelen die hij kan treffen om de verspreiding van het coronavirus te beperken (ook binnen zijn eigen bedrijf). Zo zet de topman wat maatregelen in het zonnetje. Zo kunnen mensen erop rekenen dat het uurloon omhoog gaat voor de medewerkers die op dit moment nog werkzaam zijn in het magazijn van de online retailer. Ook zijn er nu meer dan honderdduizend open arbeidsplekken.

Baan kwijt door het coronavirus?

Bezos vraagt iedereen die momenteel zijn baan kwijtgeraakt is door het coronavirus om direct bij hem te komen solliciteren. Zo ben je verzekerd van een inkomen. Het gaat dan met name om mensen die altijd in de horeca of in winkels gewerkt hebben, bijvoorbeeld. Nu ontzettend veel van die gelegenheden dicht zijn in landen over heel de wereld, is er voor die groep mensen simpelweg geen werk meer.

Amazon op de voorgevel (Afbeelding: ANP)

Het lijkt wel te gaan om tijdelijke posities, omdat Bezos in zijn memo schrijft dat iedereen mag komen werken, totdat ze terug kunnen naar het werk dat ze voor de crisis van het coronavirus hadden.

Verder schrijft Bezos over de dingen die hem nu zorgen baren. Zo schrijf hij dat er geen handleiding bestaat over hoe je je nu moet voelen. Hij maakt zich zorgen om zijn kinderen en andere familieleden, evenals alle Amazon-medewerkers. Maar ook alle mensen die al ziek zijn geworden door het coronavirus en de vernietigende impact die het virus heeft op de economie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Baan kwijt door coronavirus? Jeff Bezos wil dat je bij hem solliciteert
Sluiten