Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 4 maart 2020
Leestijd: 2 minuten

Australische politie gebruikt ‘Find My’-app tijdens dodelijke achtervolging

Door gebruik te maken van de ‘Find My’-app, in het Nederlands de ‘Zoek mijn’-app, kun je zien waar de verschillende apparaten die je hebt zich bevinden. Handig wanneer je iets kwijt bent of om je een idee te geven waar het product zich bevindt wanneer het gejat wordt.

In Australië werd deze ‘Find My’-app gebruikt tijdens een achtervolging met een dodelijke afloop. De personen die achtervolgd werden door de politie waren in het bezit van een gestolen iPad en via de applicatie kon hun positie bijgehouden worden.

‘Find my’-app gebruikt in achtervolging

Dit speelde zich af in de Australische stad Melbourne. Twee verdachten werden na een inbraak in een huis door de politie achtervolgt. In eerste instantie werd daarbij gebruik gemaakt van de helikopter in de lucht die het gestolen voertuig in de gaten kon houden. Maar nadat de overvallers redelijk slim van auto wisten te wisselen, was de politie tijdelijk het spoor bijster.

Zoek mijn iPhone
De app kan ook gebruikt worden om je Airpods te vinden

Maar nadat men door had dat zij een iPad bij zich hadden, kon er gebruikt worden gemaakt van de ‘Find my’-app en op die manier te kunnen traceren waar de iPad zich bevond. Die bleek uiteindelijk in de nieuwe gestolen auto te zitten en na zo’n twee uur kon de achtervolging worden vervolgd. Daarbij reden de overvallers uiteindelijk door het rode licht tegen een vrachtwagen met een container. Dat werd voor de twee overvallers in de gestolen auto fataal. De bestuurder van de vrachtwagen en een ander voertuig die bij de botsing betrokken was, kwamen er gelukkig met lichte verwondingen van af.

Hoewel de afloop treurig is, is het wel opvallend dat de autoriteiten van de ‘Find my’-app gebruik konden maken. De app wordt wel vaker gebruikt om aan de autoriteiten een locatie te geven waar een gestolen iPhone of iPad zich bevindt, maar meestal is dat niet genoeg voor een huiszoekingsbevel, waardoor de dief de lachende derde is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Australische politie gebruikt ‘Find My’-app tijdens dodelijke achtervolging
Sluiten