Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Diensten 31 maart 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Apple laat medewerkers thuis werken aan nieuwe HomePod en meer’

Het lijkt erop dat Apple-medewerkers thuis werken aan producten die in een vroeg stadium van ontwikkeling zijn, zoals een nieuwe HomePod. Apple lijkt het thuiswerken dus omarmd te hebben. De medewerkers moeten wel hooggeplaatst zijn, willen ze onaangekondigde hardware mee naar huis nemen.

Zo moet een onderdirecteur daar toestemming voor geven, schrijft Bloomberg. Daarnaast wordt de lijst met medewerkers vaak opnieuw gecontroleerd door de senior leiders binnen het bedrijf.

HomePod en meer: dit is waar aan gewerkt wordt

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan werken verschillende Apple-medewerkers nu thuis aan een nieuwe HomePod, Apple TV, MacBook Pro, goedkopere iPads, Apple Watch en iMac. Het gros van de producten zou later dit jaar op de markt kunnen komen. Daarnaast blijkt uit het bericht dat Apple gewoon nog op schema ligt als het gaat om de nieuwe iPhone-modellen voor later dit jaar. Dit zijn vooralsnog cruciale dagen voor medewerkers, die natuurlijk met harde deadlines te maken krijgen.

Apple TV PlayStation
Klik/tap voor groter.

Bloomberg schrijft verder dat het soms voorkomt dat medewerkers alsnog naar kantoor kunnen komen als er echt een hands-on methode nodig is voor het ontwikkeling van het nieuwe product. Of dat dan gaat om een nieuwe HomePod, Apple TV of ander product, wordt er helaas niet bijgezegd.

Uiteraard wordt er ook hard gewerkt aan nieuwe softwarereleases, zoals iOS 14. Apple zou nauwlettend in de gaten houden wie waar aan werkt. Ook deze projecten zouden allemaal op schema lopen, ondanks de uitdagingen van de laatste weken. Zo laten sommige ingenieurs weten vaak afgeleid te zijn door andere dingen (iets dat we ons prima kunnen voorstellen als mensen die thuiswerken).

Apple staat erom bekend zijn geheimen dicht bij zich te houden, maar dat betekent niet dat er soms nog wel eens wat informatie naar buiten sijpelt. Zo is er al veel bekend over iOS 14 en de nieuwe iPhones en weten we inmiddels dat er ook wordt gewerkt aan een Tile-achtige tracker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.