Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 maart 2020
Leestijd: 1 minuut

watchOS 6.2 uit: brengt in-app-aankopen naar Apple Watch

Apple heeft dinsdagavond naast iOS 13.4, iPadOS 13.4 en macOS Catalina 10.15.4 ook watchOS 6.2 uitgebracht. De update is te installeren via de Apple Watch-app op je iPhone, maar de smartphone moet voordat je watchOS 6.2 kunt installeren eerst bijgewerkt zijn naar iOS 13.4.

In de nieuwste update voor de Apple Watch lost Apple 17 beveiligingsproblemen op. Ook krijgen extra landen toegang tot de ECG-app die sinds vorig jaar in Nederland beschikbaar is. De belangrijkste nieuwigheid in watchOS 6.2 is echter ondersteuning voor in-app-aankopen op de Apple Watch.

In-app-aankopen op Apple Watch

Sinds watchOS 6 heeft de Apple Watch een eigen App Store. Je kon er al apps kopen en downloaden, maar nu wordt ook ondersteuning voor in-app-aankopen toegevoegd. In de App Store zie je nu bij een app aangegeven wanneer deze in-app-aankopen heeft. Je kunt ze direct vanaf de wearable voltooien.

Dat klinkt in eerste instantie als een geweldige kans voor ontwikkelaars om nieuwe inkomsten te creëren. Maar denk ook aan de bijbehorende verhoogde flexibiliteit. Met de nieuwe optie kan de wearable zich weer iets meer losmaken van de iPhone. Gezien de App Store nu ook direct vanaf Apple’s wearable toegankelijk is, zijn we weer een stukje dichterbij een volledig zelfstandige Apple Watch.

watchOS 6.2 in-app-aankopen 001
Klik/tap voor groter.

Voor oudere apparaten: watchOS 5.3.6

Apple biedt nu ook watchOS 5.3.6 aan. Deze update is er voor iedereen die zijn Apple Watch gekoppeld heeft aan een iPhone die geen iOS 13 draait.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
watchOS 6.2 uit: brengt in-app-aankopen naar Apple Watch
Sluiten