Apple Watch proberen in de Apple Store? Dan moet je daar zelf om vragen

Door: Jelle van Es - 0 reacties
Apple Watch Series 5 review 14
(Afbeelding: OMT/Dominick Vietor)

Er gaat geen dag voorbij zonder dat er iets speelt in combinatie met het coronavirus. Deze keer een aanpassing in de Apple Stores, waar werknemers wordt gevraagd iets anders om te gaan met consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe Apple Watch of Airpods.

Waar de in het verleden door het moederbedrijf aangemoedigde Apple Store-werknemer de consument de mogelijkheid gaf om een Apple Watch of Airpods uit te proberen om zo te kijken hoe het staat of bevalt, raadt Apple dit nu af. Dit om de contacten met de klant zoveel mogelijk te voorkomen en de kans op verspreiding laag te houden.

Apple Store-werknemer past strategie Apple Watch-verkoop aan

Dat betekent op dit moment overigens niet dat het voor de consument niet meer mogelijk is om een Apple Watch te proberen. De potentiële koper moet in de Apple Store er dan wel specifiek zelf om gaan vragen, de verkoper zal het niet zelf meer aanbieden. Dus mocht je op zoek zijn naar een nieuwe Apple Watch in combinatie met een bepaald bandje, dan kun je dat nog altijd testen, maar dan moet je wel weten waar je naar op zoek bent.

Apple Store
Verkoop in de Apple Store (Afbeelding: EPA / Wallace Woon)

Het is één van de verschillende maatregelen die Apple neemt, die het bedrijf waarschijnlijk ook in Nederland gaat hanteren. In Italië gaat het wat verder. Daar kun je helemaal geen Apple Watch meer kopen in de Apple Store. Dat heeft te maken met het feit dat de winkels daar voorlopig dicht zijn, dankzij de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen van de regering. In de Verenigde Staten worden ook nog andere aanpassingen doorgevoerd. Daar houdt Apple de zogenaamde ‘Today at Apple’-sessies niet meer. Ook dit zijn voorzorgsmaatregelen om de contacten onderling zo klein mogelijk te houden. Wil je meer lezen over alle gevolgen die het virus met zich mee brengt? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

0 reacties