Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 10 maart 2020

Veel info Apple Watch 6 in iOS 14 beta code: slaaptracking, ouderlijk toezicht en meer

Er is heel veel informatie gelekt over de Apple Watch 6. De smartwatch moet onder meer slaaptracking en beter ouderlijk toezicht krijgen. Daarnaast werd al eerder besproken dat de Apple-smartwatch betere ecg-functionaliteit zou krijgen en het zuurstofniveau in je bloed kan meten.

Dat schrijft 9to5Mac die zijn informatie uit de code van iOS 14 haalde. Uit de data is op te maken dat de Apple Gezondheid-app slaaptracking krijgt en dat suggereert dat die functionaliteit naar de Apple Watch 6 komt. Wearables worden vaker ingezet voor het monitoren van slaapgedrag.

Daarnaast krijgt de Apple Watch 6, die dan zou draaien op watchOS 7, meer sociale en persoonlijke functies, zoals het vervangen van je wijzerplaat, delen van fotoalbums en een nieuwe tachymeter (waarmee afstand gemeten wordt), die je doorgaans vindt op analoge horloges.

Apple Watch Series 5 review 26
Klik/tap voor groter.

Opties voor Apple Watch 6 al gelekt?

Daarnaast komt in het lek naar boven dat Apple het ouderlijk toezicht verbetert. Zo zou één iPhone meerdere Apple Watches kunnen controleren binnen een gezin. Een app zou kinderen zo in hun mogelijkheden, bijvoorbeeld met betrekking tot contacten en muziek, beperken. Ook zou er een functie genaamd Schooltijd aankomen: tijdens bepaalde delen van de dag kunnen kinderen daardoor veel minder met hun smartwatches.

Eerder kwam dus al naar buiten dat de Apple Watch 6 met watchOS 7 aan boord, toegang krijgt tot verbeterde ecg-functies. Ook moet het apparaat voor aan je pols straks het bloedzuurstofniveau kunnen checken. Vooral dat laatste kan nog wel eens een belangrijke functie worden.

Een zuurstofniveau van 95 tot 100 procent zou het beste zijn voor het menselijk lichaam. Komt dat percentage onder de 90 procent, dan kan dat problematisch zijn. Wanneer het onder de 80 procent komt, dan moet er al een arts ingeschakeld zijn, want anders kan er permanente schade optreden. Als de Apple Watch kan helpen bij dergelijke problemen, dan zou dat mooi zijn. Het is echter nooit een vervanging voor je huisarts of de apparatuur waar gezondheidszorgpersoneel toegang tot heeft.

Reageer op artikel:
Veel info Apple Watch 6 in iOS 14 beta code: slaaptracking, ouderlijk toezicht en meer
Sluiten