‘Apple trekt stekker uit HDTV-project met Retina-scherm’

Door: Wesley Akkerman - 11 reacties
(Afbeelding: OMT)

Zo nu en dan verschijnt er nog wel eens een bericht over een HDTV waar Apple aan zou werken, maar dat gebeurt nu mogelijk niet meer. Als we namelijk de nieuwste geruchten mogen geloven, dan is het zo dat Apple de stekker uit het project getrokken heeft.

Hoewel Apple zelf nooit plannen bekendgemaakt heeft voor het uitbrengen van een eigen HDTV, blijven verschillende analisten het er toch over hebben. Zo gelooft bijvoorbeeld analist Gene Munster dat het bedrijf alsnog de televisiemarkt kan overnemen. In 2011 heeft wijlen Apple-CEO Steve Jobs ook olie op het vuur gegooid. Hij vertelde namelijk aan de schrijver van zijn biografie dat hij de “code voor de televisie-interface gekraakt had” en een “geïntegreerd tv-systeem” op de markt wil uitbrengen.

HDTV van Apple: plannen geannuleerd

Hoewel de huidige CEO, Tim Cook, ook wel eens over een HDTV gesproken heeft, is het nooit verder gekomen dan dat. Geen plannen, geen aankondigen, geen producten. En een bericht in de Wall Street Journal legt nu uit waarom. Apple kan namelijk geen goede reden vinden om in de verzadigde televisiemarkt te stappen, waar onder meer Samsung floreert.

Apple TV aan
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Apple heeft de afgelopen tien jaar bekeken wat het klanten zou kunnen aanbieden wat andere bedrijven niet kunnen. Alles van Ultra HD-displays tot aan HDTV’s met FaceTime aan boord. Maar uiteindelijk werd toch besloten om er steeds niets mee te doen. Het was het bedrijf het gewoon niet waard en het zou allemaal te veel moeite gaan kosten, aldus de publicatie.

Desondanks heeft Apple inmiddels wel een plek in menig woonkamer bemachtigd. De Apple TV is een succesvolle mediaspeler, waar binnenkort mogelijk een nieuwe versie van verschijnt. Bovendien biedt Apple inmiddels ook verschillende diensten aan waarmee je tv kunt kijken of muziek kunt beluisteren, waardoor het uitbrengen van zo’n HDTV ietwat overbodig lijkt.

Wall Street Journal

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  @MacAanZee Nou, kom d’r maar in.
  Apple HDTV komt definitief NIET op de markt. Ik vind het logisch, genoeg goed aanbod.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  A: geruchten dat Apple met een HDTV komt
  B: geruchten dat Apple definitief NIET met een HDTV komt

  Apple kan namelijk geen goede reden vinden om in de verzadigde televisiemarkt te stappen, waar onder meer Samsung floreert.

  Ja joh?! Daar hoef je geen analist voor te zijn, om tot die conclusie te komen.

  Het ging vooral om het feit dat Apple NOOIT heeft gezegd bezig te zijn met de ontwikkeling van een TV. En nu ook niet heeft gezegd dat ze zijn gestopt met de ontwikkeling daarvan.

  Daarbij is het een ‘beetje’ een open deur om te zeggen dat er geen goede reden is om zich op de verzadigde TV-markt te begeven. Er zijn genoeg fabrikanten die superieure schermen kunnen produceren; daar is verder weinig eer meer te behalen. En voor wat betreft het ‘smart’ zijn van TV’s, dat zal de meeste klanten ook worst zijn; als Netflix, Spotify en YouTube maar te vinden zijn.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Ook de AppleTV heeft serieuze concurrentie. Heb mijzelf een absoluut betaalbare, 4K LG televisie aangeschaft. Omdat de WebOS van deze LG allerhande app’s aan boord heeft, inclusief Nederlandse, gebruik ik de AppleTV alleen nog voor films via iTunes. Dat is niet zo vaak. Zelfs streamen van mijn iPhone kan rechtstreeks naar de LG.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik heb nu inmiddels mijn tweede LG TV met WebOS, en ik gebruik het totaal niet.

 • Profielfoto
  Di May

  Zou wat zich achter de schermen afspeelt van
  WebOS hetzelfde zijn als bij AppleTV ?

  Privacy ? …

 • Profielfoto
  WiBo1953

  Di May op 12 maart 2020 18:53
  Zou wat zich achter de schermen afspeelt van
  WebOS hetzelfde zijn als bij AppleTV ?

  Privacy ? …

  Wij zitten op een cursus Koreaans – we hebben gemerkt dat hun gebruik van google translate om onze conversaties te vertalen regelmatig tot verwarring leidde, vandaar…

 • Profielfoto
  csteelooper

  KarelWillem op 12 maart 2020 18:22
  Ik heb nu inmiddels mijn tweede LG TV met WebOS, en ik gebruik het totaal niet.

  Ik wil niet heel veel zeggen hoor, maar je gebruikt (in jouw geval) WebOS al als je gewoon naar de TV kíjkt. Net zoals ik Tizen OS dan ook al gebruik. Zonder LG’s WebOS of Samsungs Tizen OS produceren deze TV’s namelijk niet eens beeld… Ik heb een Apple TV Gen 4 hier staan en gebruik die met name voor AirPlay-faciliteiten, dus ik kan ook zeggen dat ik TvOS nauwelijks gebruik. Maar ook dáár geldt dat ik het wel degelijk gebruik; het is namelijk de basis van Apple TV, dus ook AirPlay werkt niet zonder.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Laat ik het anders verwoorden; ik gebruik het ‘smart’ gedeelte (de apps en de GUI) van de TV niet.

 • Profielfoto
  polansky

  Het smart gedeelte van TV’s werkt ruk.
  Een jaar maximaal 2 jaar nadat een TV is uitgebracht stopt de ondersteuning en krijg je te maken met apps die niet meer werken en vervolgens allemaal beveiligingslekken.

  Doe mij maar gewoon een AppleTV, werkt beter, ziet er gelikter uit en ik kan er uiteindelijk meer mee doen.

  Veel beter dan een onbetrouwbare TV fabrikant die zelf zomaar bepaald welke TV’s wel en welke TV’s geen update krijgen en dat ook nog zonder opgaaf van reden en om financieel gewin.

 • Profielfoto
  Di May

  En simpelweg een goed scherm, zonder al dat andere
  overbodige gedoe, bestaat dat [ nog ] ?

 • Profielfoto
  Kevin

  Di May op 14 maart 2020 09:42
  En simpelweg een goed scherm, zonder al dat andere
  overbodige gedoe, bestaat dat [ nog ] ?

  Inderdaad! Ik wil een tv met goed beeld en zónder al de ongein van Wi-Fi en microfoons in mijn tv.