Apple stuurt ‘carepackages’ naar werknemers in China

Door: Jelle van Es - 4 reacties
coronavirus
(Afbeelding: AFP / Philip Fong)

Sinds de wereld op de hoogte is gemaakt van het coronavirus, zitten verschillende Chinese steden behoorlijk op slot. In vrees voor verdere verspreidingen mogen mensen al tijden niet naar buiten. Ook werknemers van Apple hebben daar last van.

Om deze werknemers een hart onder de riem te steken, heeft Apple besloten om hen een klein pakket te sturen. Verschillende werknemers die zich bevinden in de provincies Hubei en Wenzhou hebben nu een pakketje ontvangen om de thuissituatie iets dragelijker te maken.

Apple stuurt carepackages naar China

De pakketjes die Apple naar China heeft gestuurd moeten vooral gezien worden als een ondersteuning van de situatie daar en het feit dat men hun werknemers niet iets vergeten. Het pakket is gevuld met verschillende dingen die de werknemers kunnen gebruiken. Denk daarbij aan zeep en maskers om verder verspreiding tegen te gaan, maar ook wat snacks. Het meest interessante aan het pakket is echter de gloednieuwe iPad. Dit om de verveling tegen te gaan of de kinderen van de werknemers de mogelijkheid te geven om nog iets aan hun studie en school te doen.

Apple carepackage
Het pakket met daarin een iPad (Afbeelding: Macrumors / Weibo)

Met het pakket is ook een brief door Apple meegestuurd. Daarin valt het volgende te lezen:

Dear Colleagues in Hubei and Wenzhou:

We hope this note finds you healthy and well.

Since the last communication with you, we understand that you are all staying strong in this challenging time. We understand the difficulties you are facing and would like to provide our best support to you and your families.

We are sending our best wishes to you on behalf of the entire Apple Team, together, with another CareKit for you and your families. In the kit, you will find comfort items and an iPad which can be used to facilitate children’s online learning or help pass the time during your prolonged stay away from your home.

Hoe lang alle Apple-werknemers in China nog thuis moeten blijven is nog niet bekend. Meer lezen over de problemen die spelen rondom het virus? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  8-1 ja

  Ja ja mooi van ze hoor. Absoluut.

  Dit is wat minder fraai:

  https://www.aspi.org.au/report/uyghurs-sale

   

 • Profielfoto
  Chuck

  ‘Sinds de wereld op de hoogte is gemaakt van het coronavirus’

  ‘In vrees voor verdere’

  ‘dat men hun werknemers niet iets vergeten.’

  Lekker bezig Jelle…

 • Profielfoto
  bkummel

  Ik wilde hetzelfde zeggen als Chuck. Tip: lees het Engelse bron-artikel eerst helemaal en schrijf het daarna in je eigen woorden op in het Nederlands. Het lijkt er nu op dat je je bron zin voor zin vertaald hebt en dan is de kans op lelijke anglicismen of andere taalvauten groot, waarvan akte.

 • Profielfoto
  KR1275

  Is dit geverifieerd? Lijkt me niet dat de medewerkers een Engelstalige brief krijgen.

  Dat van die Oeiguren is wel schokkend inderdaad. Het valt me al op dat veel grote Aziatische bedrijven al jaren aan het vertrekken zijn uit China. Kijk naar Samsung en Sony.

  Met name de Europese en Amerikaanse bedrijven blijven er hangen, want het is zo lekker goedkoop. De beerput China is nog maar een klein beetje open, maar dat het land niet deugt, was mij al duidelijk. Nu tijd om de investeren in andere 3-e wereldlanden. Veel Japanse en Koreaanse merken zitten allang in Thailand, Vietnam, Maleisië en nauwelijks nog in China. Je wilt van zo’n land niet afhankelijk zijn.