Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 18 maart 2020

Apple Stores nu tot onbepaalde tijd gesloten: Switch dicht, Amac open

Apple heeft besloten om alle winkels buiten China voor onbepaalde tijd te sluiten. Vorige week werd al bekend dat de Apple Stores minimaal tot 27 maart dicht zouden zijn. Die periode wordt nu dus verlengd. Dit alles heeft te maken met de gevolgen van het coronavirus.

Bloomberg meldt dat Apple besloten heeft om de Apple Stores dicht te houden “tot nadere berichtgeving”. Dit was eerder al het geval in China, waar het bedrijf inmiddels alweer 42 Apple Stores geopend heeft. In Italië zijn de winkels van Apple al enige tijd volledig gesloten.

Apple Stores sluiten: reparatieprogramma onder druk

Apple heeft geen specifieke reden gegeven voor de verandering van de maatregel. Maar eerlijk gezegd kunnen we deze inmiddels wel bedenken. In Nederland alleen al zijn evenementen afgelast en moest de horeca, afgelopen zondag, om 18:00 uur de deuren sluiten. Een maatregelen die minimaal tot 6 april van kracht blijft.

En dat zal voor Apple, zeker op het gebied van retour-gevallen en reparatieprogramma’s, de zaak niet makkelijker maken. Het bedrijf uit Cupertino heeft de retourperiode, waarin mensen hun producten terug kunnen brengen naar de Apple Stores, al aangepast. Nadat de winkels weer hun deuren openen hebben klanten nog 14 dagen de tijd om hun producten terug te brengen. Maar op dit moment is het nog onduidelijk hoe de in-store pickup en openstaande reparaties verwerkt moeten worden.

Apple Store Amsterdam hero
Apple Store Amsterdam

Daar zal later, waarschijnlijk, meer informatie over volgen.

Switch en Amac

In Nederland en België gaan de Apple Stores dus dicht, maar hoe zit het met de Premium Resellers? Blijven deze open of volgen die het voorbeeld van Cupertino.

Tot nu toe weten we in ieder geval dat Switch in België de deuren gaat sluiten. Dat is gistermiddag bekend gemaakt op de website van het bedrijf. Alle 21 winkels sluiten de deuren en ook de technische diensten worden stopgezet.

Amac houdt daarentegen de deuren gewoon open. Het kan zijn dat de openingstijden van een bepaalde vestiging afwijken van de normale tijden, maar verder blijven de winkels open. Wel wordt er aan klanten gevraag om afstand te bewaren, content geld op de balie neer te leggen en geen handen te schudden met de medewerkers.

Reparaties zijn gewoon uit te voeren en ook telefonisch contact met Amac Pro is mogelijk. Die laatste alleen wel in beperkte vorm. Alle iMember afspraken zullen tot 6 april 2020 geannuleerd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Stores nu tot onbepaalde tijd gesloten: Switch dicht, Amac open
Sluiten