Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 14 maart 2020

Alle Apple Stores buiten China tot 27 maart gesloten wegens coronavirus

Apple topman Tim Cook heeft in een persbericht bekendgemaakt dat alle Apple Stores buiten China per direct hun deuren sluiten. Tot 27 maart zullen de winkelvestigingen van de techgigant gesloten blijven. Hieronder vallen dus ook de drie vestigingen in Nederland (Amsterdam, Haarlem en Den Haag).

Deze maatregel wordt genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Apple nam dezelfde maatregel ook al in China. Volgens Tim Cook heeft dat er aan bijgedragen dat het aantal besmettingsgevallen daar nu terugloopt. Omdat China nu aan de beterende hand lijkt, is daar inmiddels besloten om de winkels weer te openen.

Apple neemt maatregelen tegen coronavirus

In het persbericht staan ook een aantal andere maatregelen die genomen worden. Zo roept Tim Cook medewerkers op om waar mogelijk thuis te werken. Omdat dit niet voor iedereen mogelijk is zullen kantoren extra schoongemaakt worden. Ook wordt de gezondheid van medewerkers vaker gecontroleerd.

Apple Store
Klik/tap voor groter.

Medewerkers in de winkels zitten nu zonder werk, maar ook zij hoeven zich volgens Tim Cook geen zorgen te maken. Medewerkers met een flexcontract die nu geen uren kunnen maken, worden nog wel doorbetaald. Zo heeft het sluiten van de winkels dus geen financiële gevolgen voor het personeel.

Apple blijft online bereikbaar

De aankomende weken kun je dus niet bij de Apple Store terecht. Op dit moment blijven alle premium resellers wel open, dus daar kunnen klanten nog steeds terecht. Daarnaast kun je nog wel gewoon naar de onlinewinkel van Apple.

Apple neemt flinke maatregelen om het coronavirus in te dammen. Niet alleen binnen de eigen organisatie, maar ook daarbuiten. Zo heeft Tim Cook laten weten dat Apple 15 miljoen dollar beschikbaar stelt om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen.

Niet alleen gevolgen voor de winkel

Gisteren werd al bekendgemaakt dat ook WWDC 2020 niet door zal gaan in de vorm die we gewend zijn. Het evenement krijgt, wegens de gevolgen van het coronavirus, een online opzet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alle Apple Stores buiten China tot 27 maart gesloten wegens coronavirus
Sluiten