Alle Apple Stores buiten China tot 27 maart gesloten wegens coronavirus

Door: Thomas Aalderink - 8 reacties
coronavirus
(Afbeelding: AFP / Philip Fong)

Apple topman Tim Cook heeft in een persbericht bekendgemaakt dat alle Apple Stores buiten China per direct hun deuren sluiten. Tot 27 maart zullen de winkelvestigingen van de techgigant gesloten blijven. Hieronder vallen dus ook de drie vestigingen in Nederland (Amsterdam, Haarlem en Den Haag).

Deze maatregel wordt genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Apple nam dezelfde maatregel ook al in China. Volgens Tim Cook heeft dat er aan bijgedragen dat het aantal besmettingsgevallen daar nu terugloopt. Omdat China nu aan de beterende hand lijkt, is daar inmiddels besloten om de winkels weer te openen.

Apple neemt maatregelen tegen coronavirus

In het persbericht staan ook een aantal andere maatregelen die genomen worden. Zo roept Tim Cook medewerkers op om waar mogelijk thuis te werken. Omdat dit niet voor iedereen mogelijk is zullen kantoren extra schoongemaakt worden. Ook wordt de gezondheid van medewerkers vaker gecontroleerd.

Apple Store
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: EPA / Wallace Woon)

Medewerkers in de winkels zitten nu zonder werk, maar ook zij hoeven zich volgens Tim Cook geen zorgen te maken. Medewerkers met een flexcontract die nu geen uren kunnen maken, worden nog wel doorbetaald. Zo heeft het sluiten van de winkels dus geen financiële gevolgen voor het personeel.

Apple blijft online bereikbaar

De aankomende weken kun je dus niet bij de Apple Store terecht. Op dit moment blijven alle premium resellers wel open, dus daar kunnen klanten nog steeds terecht. Daarnaast kun je nog wel gewoon naar de onlinewinkel van Apple.

Apple neemt flinke maatregelen om het coronavirus in te dammen. Niet alleen binnen de eigen organisatie, maar ook daarbuiten. Zo heeft Tim Cook laten weten dat Apple 15 miljoen dollar beschikbaar stelt om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen.

Niet alleen gevolgen voor de winkel

Gisteren werd al bekendgemaakt dat ook WWDC 2020 niet door zal gaan in de vorm die we gewend zijn. Het evenement krijgt, wegens de gevolgen van het coronavirus, een online opzet.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Cenobyte

  “Apple nam dezelfde maatregel ook al in China. Volgens Tim Cook heeft dat er aan bijgedragen dat het aantal besmettingsgevallen daar nu terugloopt.”

  Haha, lekker zelfingenomen…

 • Profielfoto
  Moi

  Wereldwijd gezien zal dus heus wel een (kleine) impact hebben. Als je ziet hoeveel volk er gemiddeld in een Apple Store komt, die sluit je nu vanuit Apple uit voor besmetting, maar ik denk dat voor Apple het personeel belangrijker is.

  Just my 2 cents.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Hier in Singapore gaat alles z’n gangetje. Alles open, lijkt weinig aan de hand.

 • Profielfoto
  KR1275

  Gijs Raggers op 14 maart 2020 11:53
  Hier in Singapore gaat alles z’n gangetje. Alles open, lijkt weinig aan de hand.

  Terwijl andere steden een complete lockdown hebben, zoals Manila.

  Je weet achteraf pas wat het beste is.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Cenobyte op 14 maart 2020 10:03
  “Apple nam dezelfde maatregel ook al in China. Volgens Tim Cook heeft dat er aan bijgedragen dat het aantal besmettingsgevallen daar nu terugloopt.”

  Haha, lekker zelfingenomen…

  Ik dacht precies hetzelfde: hahaha, dus mede dank zij Apple’s sluiten van de Apple Stores in China is het in China nu bijna over (aan het gaan)???

  Ik dacht dat Trump, Johnson, Erdogan en Kimmetje enge mensen waren met hoogmoedswaanzin, maar nu lijkt dat ook Cook er wel pap van lust. (Tenzij Thomas Aalderink (schrijver van dit stuk) het enigszins verkeerd heeft begrepen/vertaald/geïnterpreteerd?)

  Moet niet gekker worden.

   

 • Profielfoto
  Moi

  Begrijpend Lezen is ook een vak. Nergens staat dat het dankzij Apple bijna over is. Als jij nu bijvoorbeeld thuis werkt draag je ook bij aan het niet/minder verspreiden van het virus.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Moi op 16 maart 2020 15:24
  Begrijpend Lezen is ook een vak. Nergens staat dat het dankzij Apple bijna over is. Als jij nu bijvoorbeeld thuis werkt draag je ook bij aan het niet/minder verspreiden van het virus.

  Precies. De kunst van het lezen!!

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Mijn medewerkers werken sinds begin vorige week ook zoveel mogelijk thuis. Ja, ik draag hiermee bij aan verminderen/verlagen/vertragen van besmettingsgevallen.. oeps, wat een zelfingenomen mannetje ben ik toch..