Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 4 maart 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple Pay gaat ook in Nederland creditcards ondersteunen

Apple Pay werkt sinds kort bij de grootste banken van Nederland, maar alleen met debetkaarten (oftewel je pinpas). Er is geen ondersteuning voor creditcards (zoals die van MasterCard of VISA). Daar komt echter nog dit jaar verandering in, heeft Apple vandaag aangegeven.

Het bedrijf uit Cupertino werkt momenteel samen met de Nederlandse banken ING en Rabobank aan de integratie van Nederlandse creditcards binnen zijn betaaldienst. Over ABN Amro werd niets gezegd. Naar verwachting ondersteunen is het in of net voor de zomer mogelijk om een creditcard voor Apple Pay te gebruiken.

Creditcard in Apple Pay? Soms handig

Als Nederlander heb je bij betaalverkeer binnen Europa niet direct iets aan Apple Pay voor je creditcard. Bij een vakantie buiten Europa kan het echter goed van pas komen. Nederlanders die een bezoek aan bijvoorbeeld de Verenigde Staten brengen, kunnen daar soms niet met Apple’s dienst betalen. Zelfs als een retailer een betaling met je iPhone of Apple Watch accepteert, kan de transactie vaak niet verwerkt worden. Dat komt omdat niet iedere pinpas standaard buiten Europa werkt. In de toekomst kun je in plaats van je pinpas gewoon je creditcard selecteren en wel wereldwijd met je iPhone of Apple Watch betalen.

Dit kan ook handig zijn bij online shoppen. Buitenlandse winkels en apps accepteren Apple’s betaaldienst vaak, maar alleen als er een creditcard gebruikt wordt. Wanneer ondersteuning voor Nederandse creditcards precies uitgerold wordt, is nog onduidelijk. Lente of zomer is het meest precieze dat we te horen kregen.

Apple Pay ING Nederland 001
Momenteel werkt Apple’s betaaldienst alleen met debetkaarten – Klik/tap voor groter.

Uitbreiding in België

Of Apple’s betaaldienst ook in België creditcards gaat ondersteunen, is nog onbekend. Ondanks werd echter wel een andere uitbreiding voor de Belgische markt aangekondigd. Naast BNP Paribas Fortis (en dochterbedrijf Hello Bank), gaat ook KBC Bank Apple Pay ondersteunen. (Zie ook → Officieel: Apple Pay komt naar KBC Bank in België)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple Pay gaat ook in Nederland creditcards ondersteunen
Sluiten