Apple Pay is niet alleen handig, maar momenteel ook verstandig

Door: Raymon Mens - 8 reacties
Apple Pay 16x9
(Afbeelding: Apple)

In de coronacrisis is het advies: vermijd direct contact en probeer anderhalve meter afstand in acht te nemen. Terwijl minister-preseident Mark Rutte donderdagavond het volk maande om dit écht te doen, zijn Apple Pay-gebruikers al langer goed bezig.

Contactloos betalen met Apple Pay kan worden gezien als een vriendelijk en verantwoordelijk gebaar. Zowel naar kassapersoneel als voor je persoonlijke bescherming. Je kunt altijd betalen zonder iets anders dan je eigen telefoon of smartwatch aan te raken.

Apple Pay kan bij ieder bedrag zonder pincode

Het nieuwe coronavirus, oftewel SARS-CoV-2, overleeft uren op verschillende oppervlakken. Dat heeft het National Institute of Allergy and Infectious Diseases vastgesteld. Hoewel het RIVM die bevindingen niet onderschrijft, kan het geen kwaad om zo min mogelijk oppervlakken aan te raken. Dat geldt ook voor de toetsen waarmee je normaliter je pincode in moet voeren. Vrijwel alle plaatsen waar je contactloos kunt betalen, ondersteunen Apple Pay. Er hoeft niet altijd een sticker met het logo van Apple’s betaaldienst op de deur of kassa te zitten.

Contactloos betalen met je pinpas heeft limieten. Zo moet je bij een bedrag boven de 25 euro altijd je pincode intikken. Betalen met Apple Pay kan bij ieder bedrag zonder pincode. De limieten voor contactloos betalen met je pas zijn donderdag overigens wel iets verhoogd. Voorheen moest na het bereiken van in totaal 50 euro je pincode ingevoerd worden. De banken hebben die limiet nu naar 100 euro verhoogd.

Rabobank Apple Pay Nederland 16x9
Klik/tap voor groter. (Screenshot: OMT/Raymon Mens)

Contactloos bezorgen

Naast contactloos betalen, zijn meer voorzorgsmaatregelen te nemen. Denk aan contactloos laten bezorgen van pakketjes. Als je een veilige opslagplaats voor pakketjes kunt regelen, maak je het bezorgers makkelijker. Bestellingen kunnen zo niet alleen worden afgeleverd zonder persoonlijk contact, maar ook met een aanzienlijke tijdsbesparing. Uiteindelijk hebben bezorgers met het hoge verzendvolume van de afgelopen dagen ook baat bij het snel kunnen doen van hun werk. Bij veel bezorgdiensten is het mogelijk om op voorhand aan te geven dat een pakket op een afgesproken plaats achtergelaten kan worden.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Sannetju

  Vanmiddag bij onze bakker pin storing😡

 • Profielfoto
  Frans

  De limieten voor contactloos betalen met je pas zijn donderdag overigens wel iets verhoogd. Voorheen moest na het bereiken van in totaal 50 euro je pincode ingevoerd worden. De banken hebben die limiet nu naar 100 euro verhoogd.

  Ongehoord dat de banken dit zomaar doen zonder dit ruim vooraf aan de klant te melden en hen in de gelegenheid te stellen zelf een limiet in te stellen. Toen contactloos betalen werd geïntroduceerd was de limiet € 20/25 (weet het niet meer precies), dat vond ik nog een acceptabel risico. Je krijgt namelijk niets vergoed als iemand je pas te pakken krijgt zonder dat je het merkt en er dingen mee gaat betalen (heb dat nagevraagd bij de bank).

 • Profielfoto
  KarelWillem

  ….kan het geen kwaad om zo min mogelijk oppervlakken aan te raken. Dat geldt ook voor de toetsen waarmee je normaliter je pincode in moet voeren.

  Bij het opnemen van geld vandaag heb ik gewoon een vinger in de mouw van mijn jas gestoken. Dus nu is mijn jas besmet denk ik. .;)

 • Profielfoto
  Mulleke

  En als de banken van de Volksbank nu ook eens Apple Pay gaan invoeren, hoef ik geen papieren zakdoekje meer op het numpad te leggen. Je ziet die nummertjes zo lastig…:-D

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het zijn ook zulke verstandige mensen die Apple Pay gebruikers. ^

 • Profielfoto
  w1mster

  Frans op 20 maart 2020 18:36

  De limieten voor contactloos betalen met je pas zijn donderdag overigens wel iets verhoogd. Voorheen moest na het bereiken van in totaal 50 euro je pincode ingevoerd worden. De banken hebben die limiet nu naar 100 euro verhoogd.

  Ongehoord dat de banken dit zomaar doen zonder dit ruim vooraf aan de klant te melden en hen in de gelegenheid te stellen zelf een limiet in te stellen. Toen contactloos betalen werd geïntroduceerd was de limiet € 20/25 (weet het niet meer precies), dat vond ik nog een acceptabel risico. Je krijgt namelijk niets vergoed als iemand je pas te pakken krijgt zonder dat je het merkt en er dingen mee gaat betalen (heb dat nagevraagd bij de bank)

   

  Ik weet niet bij welke bank jij zit, maar bij ASN kun je in de app zelf je limiet weer aanpassen en zijn de bedragen die je vergoed krijgt bij misbruik aangepast aan de nieuwe, hogere bedragen, zolang deze verruiming loopt. WIe contactloos betalen uit had staan, kan nu nog steeds niet contactloos betalen. Lijkt mij prima geregeld.

 • Profielfoto
  maconly

  Werkt geweldig

 • Profielfoto
  GoeieDag

  KarelWillem op 20 maart 2020 18:46
  Bij het opnemen van geld vandaag…

  Jammer hè KW, dat je geen Apple Pay kunt gebruiken. Zit je toch niet lekker.