Apple past schoonmaakadvies iPhone aan

Door: Jelle van Es - 8 reacties
Apple iPhone 11 en iPhone 11 Pro camerasysteem
(Afbeelding: One More Thing)

Met het uitbraak van het coronavirus wereldwijd, is er opeens veel meer aandacht voor hygiene. Zo wordt iedereen geadviseerd goed zijn handen te wassen en in de mouwen te niezen. Ook Apple geeft advies voor het schoonmaak van de iPhone.

Voorheen werd het door Apple niet aangeraden om gebruik te maken van diverse middelen met alcohol er in. Maar sinds gisteren is het advies aangepast. Nu kun je wel gebruik maken van iets krachtigere middelen om je iPhone schoon te houden.

Maak je iPhone schoon met nieuw advies van Apple

Op de Nederlandse pagina vind je de ge-update regels nog niet, maar in de Verenigde Staten is er wel een update. Je kunt nu gebruik maken van 70 procent ‘isopropyl’ alcohol doekjes of zogenaamde Clorox Disinfecting doekjes om je iPhone schoon te maken van vuil en eventuele bacteriën. Daarbij wordt wel geadviseerd om zeer voorzichtig te werk te gaan. Je moet er voor zorgen dat er geen materialen of vocht in de verschillende openingen van de iPhone terecht komen. Daarnaast wordt het gebruik van bleek volledig afgeraden en moet je de iPhone ook niet dopen in andere soorten vloeistoffen. Met andere woorden: Gebruik gewoon je verstand en doe niet gek.

iPhone
iPhone 11 in hand. (Afbeelding: AFP/Josh Edelson)

Hiervoor raadde Apple juist het gebruik van chemicaliën of alcohol af wanneer je je iPhone ging schoonmaken. Dit omdat het er voor kon zorgen dat je smartphone schade opliep. Maar door de uitbraak van het coronavirus wordt blijkbaar belangrijker gevonden dat je spullen goed schoon zijn, dan dat je ze wellicht niet beschadigd. Mocht je het gewoon ‘op de oude’ manier willen doen, dan wordt er nog altijd geadviseerd om gebruik te maken van een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek, zoals een lensdoekje. Werkt dat nog niet genoeg? Gebruik dan een zachte, pluisvrije doek met warm zeepwater, waarbij je goed uitkijkt dat vocht niet in de verschillende ingangen komt.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Chuck

  ‘en in de mouwen te niezen’
  In de ellebogen, NIET in de mouwen.

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Beter: helemaal niet niezen binnen 20 m van anderen.

 • Profielfoto
  MacEde

  Een virus is geen bacterie.

 • Profielfoto
  Frans

  Ik dacht dat Apple producten niet vatbaar waren voor virussen!?;-)

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Dick de Roos op 10 maart 2020 15:31
  Beter: helemaal niet niezen binnen 20 m van anderen.

  Knap wanneer jij dat kunt inhouden!:-)

 • Profielfoto
  pruus

  Nog beter is het om in je eigen oksel te niesen, echt waar.

 • Profielfoto
  Kotter86

  pruus op 11 maart 2020 12:25
  Nog beter is het om in je eigen oksel te niesen, echt waar.

  Ik hoest alleen nog maar in m’n knieholte.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Liever in je eigen mouw dan in mijn mouw