Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 24 maart 2020

Apple Music uitgebreid met persoonlijke ‘Energie mix’

Apple breidt het aantal persoonlijke mixen dat op Apple Music te vinden is uit naar vier. Naast de algoritmisch gegenereerde mixen met favorieten, nieuwe muziek en rustige muziek, is er nu ook een energie mix met vrolijke muziek. Prima timing in een tijd waar iets vrolijks meer dan welkom is.

De energie mix wordt iedere maandag vernieuwd. De eerste gebruikers kunnen ‘m al zien en als dat niet het geval is, gebeurt dat zeker volgende week. De mix verschijnt zowel op iOS als macOS en ook in oudere versies van iTunes met ondersteuning voor Apple Music. Je kunt ‘m bovenaan in de carrousel op het tabblad ‘Voor jou’ vinden.

Energie mix op Apple Music

De nieuwe mix is geschikt voor tijdens het thuiswerken, maar kan ook prima tijdens sporten of wandelen gebruikt worden. Door de vrolijke noten zal het tempo er goed in blijven. Apple Music maakt iedere week een nieuwe mix op basis van artiesten die je vaak luistert. Een algoritme bepaalt de samenstelling aan de hand van je muzieksmaak, maar de nummers waaruit het algoritme kan kiezen, worden door menselijke editors geselecteerd.

De laatste tijd worden in hoog tempo vernieuwingen doorgevoerd in Apple’s muziekdienst. Zo werd de sortering van albums al logischer gemaakt en is er reeds een jaarmix voor 2020 beschikbaar. Die wordt het hele jaar doorlopend aangevuld met de nummers die je het meest afspeelt.

Apple Music energie mix 001
Klik/tap voor groter.

Vier persoonlijke playlists

Apple Music biedt nu vier persoonlijke playlists die wekelijks voor iedere gebruiker gemaakt worden. Allereerst is er de favorietenmix (iedere woensdag bijgewerkt), daarnaast krijgt iedere gebruiker wekelijks een nieuwe muziek mix (op vrijdagen bijgewerkt) en daar kwam in 2018 de chill mix bij (iedere zondag bijgewerkt). Nu is er ook de energie mix op maandag. Apple’s muziekdienst is langzaam maar zeker op weg naar iedere dag een nieuwe mix.

Reageer op artikel:
Apple Music uitgebreid met persoonlijke ‘Energie mix’
Sluiten