Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 13 maart 2020
Leestijd: 2 minuten

Kuo onthult wanneer Apple MacBook met eigen ARM-chip uit gaat brengen

De doorgaans welingelichte analist Ming-Chi Kuo voorspelt dat Apple binnen een jaar de eerste MacBook met een zelf ontworpen ARM-processor gaat uitbrengen. Deze geruchten doen al langer de ronde, maar het lijkt er eind 2020 of begin 2021 dan toch eindelijk echt van te komen.

Om welk model van de MacBook het gaat, staat niet vermeld in het rapport. Het enige wat Kuo beweert te weten is dat Apple definitief afscheid gaat nemen van Intel. De chipleverancier leverde lange tijd de chips voor alle MacBook modellen, maar gaat nu dus vervangen worden. Het bedrijf uit Cupertino wil zelf ontworpen ARM-socs gaan gebruiken, zoals het bedrijf ook al doet voor de iPhone en iPad.

Waarom Apple afscheid neemt van Intel

Intel inwisselen voor een eigen ARM chip heeft verschillende voordelen. Het belangrijkste voor Apple is dat ze zo nog meer controle hebben over het eindproduct: de MacBook. De chip kan aangepast worden om zo optimaal te voldoen aan de wensen van Apple. Hierin is het bedrijf nu nog afhankelijk van Intel. Daarnaast kan het ook veel geld schelen omdat je de middleman er tussenuit haalt.

Apple iPhone chips
Apple maakt zelf ook al chips voor de iPhone en iPad. Klik/tap voor groter.

Volgens Kuo is de processor niet het enige wat gaat veranderen. Hij beweert namelijk dat er in de tweede helft van volgend jaar ook MacBooks gaan verschijnen met een volledig nieuw ontwerp. Het is ook hier niet bekend of het om de Pro of Air modellen gaat. De MacBook Air kreeg in oktober 2018 nog een flinke upgrade. Voor de laatste grote aanpassingen aan de MacBook Pro moeten we terug naar 2016.

MacBook met verbeterd toetsenbord in aantocht

Ook op de korte termijn gaan er dingen veranderen volgens Kuo. Het vernieuwde toetsenbord uit de 16 inch MacBook Pro zou namelijk in het tweede kwartaal van 2020 ook naar andere modellen komen. Het lijkt hierbij om nieuwe versies van de MacBook Air en Pro te gaan. Als we dit combineren met eerdere geruchten lijkt het er sterk op dat de 14 inch MacBook Pro er binnenkort gaat komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kuo onthult wanneer Apple MacBook met eigen ARM-chip uit gaat brengen
Sluiten