Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 25 maart 2020

Apple helpt leraren op afstand les te geven

Nu de scholen in Nederland gesloten zijn, en dat zal nog wel een tijdje blijven, zijn we in één klap aangewezen op digitale middelen voor veel van onze dagelijkse werkzaamheden. Apple hoopt een handje te helpen en heeft een serie aan video’s beschikbaar gesteld om leraren te leren op afstand les te geven.

Met de serie aan video’s worden aan leraren uitgelegd hoe ze verschillende programma’s kunnen gebruiken om direct of indirect les te geven aan de kinderen die nu ook thuis zitten. Voor de fanatieke gebruiker is het allemaal erg standaard, maar daar is het ook niet voor bedoeld.

Apple helpt leraren les te geven

Mijn eigen vrouw staat voor de klas. Hoewel die redelijk wat ervaring heeft met MacBooks, iPhones en iPads, merk je toch dat het op afstand lesgeven voor leraren een compleet andere tak van sport is. En dan is het gewoon goed om met de basis te beginnen. De reeks aan video’s is hier te bekijken.

leraren
Zo kan er voorlopig geen les worden gegeven

De video’s voor de leraren zijn overigens niet al te lang. Apple weet waarschijnlijk dat deze groep het momenteel al druk genoeg heeft en dus geen tijd heeft om uren bepaalde technieken te bestuderen en te begrijpen. De video’s zijn als gezegd echt bedoeld als de basiskennis. Zo helpt de eerste video je met het opzetten van remote learning met de iPad. In de video wordt gekeken naar de mogelijkheden die in de school geboden kunnen worden en apps die dit ondersteunen. Zo kun je makkelijk documenten scannen en is het mogelijk om die te delen. Op die manier kan nakijkwerk digitaal worden gedaan.

De tweede video gaat over de mogelijkheid om video’s en livestreams te maken en op die manier content te delen met leerlingen door de leraren. Zo krijg je bijvoorbeeld de basis van Keynote mee, wat ook voor andere toepassingen zeer handig is. Wil je meer lezen over alles dat met thuiswerken te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple helpt leraren op afstand les te geven
Sluiten