Apple lanceert informatieve app en website voor covid-19

Door: Wesley Akkerman - 0 reacties
iPhone SE 2 coronavirus Apple
(Afbeelding: EPA / Wallace Woon)

Apple heeft afgelopen weekend een app en website gelanceerd met daarin allerlei informatie over de verspreiding van covid-19, ook wel het coronavirus genoemd. Het Amerikaanse bedrijf heeft hiervoor onder meer samengewerkt met het CDC, de Amerikaanse gezondheidsorganisatie.

Met de applicatie en website wil Apple ervoor zorgen dat mensen zich goed kunnen laten informeren over het virus. De producten zijn opgezet in samenwerking met het CDC (Centers for Disease Control and Prevention), de Coronavirus Task Force en FEMA (Federal Emergency Management Agency). Hoewel de app en site met name zijn bedoeld voor mensen in de Verenigde Staten, kun je er natuurlijk ook algemene informatie over vinden waar je zelf ook wat mee kunt — of je nu in de VS woont, of niet.

Apple’s app en site over covid-19

Met de app (die helaas niet beschikbaar is in de Nederlandse App Store) en website kun je een aantal vragen beantwoorden die betrekking hebben op de risicofactoren van covid-19. Ook gaan die vragen over eventuele blootstelling aan en symptomen van het virus, zodat je bij jezelf of iemand in je familie kunt checken of er mogelijk sprake is van een infectie. Vervolgens komt er een advies, gegeven door het CDC en niet door Apple, uitrollen waar je je dan het beste aan kunt houden. Denk dan aan social distancing, maar ook zelf-quarantaine.

Apple app informatie COVID-19
Klik/tap voor groter (Afbeelding: Apple)

Ook zullen de app en website van Apple je vertellen hoe je de symptomen in de gaten moet houden en wanneer je het beste contact kunt opnemen met een huisarts of andere medische professional. Verder laat Apple duidelijk weten dat deze tools geen vervanging zijn voor de adviezen en regels die opgelegd worden vanuit regeringen en gezondheidsorganisaties. Je moet het zien ter ondersteuning van; als een extra hulpmiddel in de strijd tegen de verspreiding van covid-19. Ook is er een FAQ aanwezig, waarmee je antwoord krijgt op prangende vragen.

Mocht je gebruikmaken van de app of website, weet dan dat je gegevens veilig blijven. Je hoeft niet in te loggen met je Apple ID en de antwoorden op de vragen worden niet doorgestuurd naar derde partijen.

Reacties

0 reacties