Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 24 maart 2020

Apple hoeft geen importtarieven te betalen voor de Apple Watch

De Verenigde Staten en China hebben lang in een handelsoorlog verkeerd, waardoor beide landen bepaalde belemmeringen oplegden. De oorlog is nog niet over, maar hier en daar wat het allemaal iets soepeler. En daar lijkt Apple van te profiteren met de Apple Watch.

De Apple Watch werd al voorzien van lagere importtarief. Het standaard bedrag werd eerder al verminderd van 15 naar 7,5 procent. Maar dat voelde alsnog als een doorn in het oog en dus ging Apple vragen of ze niet buiten de regels konden vallen. En daar heeft het bedrijf nu succes mee.

De Apple Watch kent geen importtarief meer

Want voor de Apple Watch die in China wordt gemaakt en geïmporteerd wordt in de Verenigde Staten, hoeft het bedrijf nu geen importtarief voor gerekend. Apple vond namelijk dat hun producten niks te maken had met de groei van de Chinese industrie of de andere plannen die China had. Het was gewoon zo dat de producten daar gemaakt werden. Omdat het waarschijnlijk goedkoper is en er enorme fabrieken zijn waar ze geproduceerd kunnen worden. Zo stelde het bedrijf dat er binnen de Verenigde Staten of elders in de wereld geen plek was waar de Watch gemaakt kon worden om te voldoen aan de vraag in de Verenigde Taten.

Apple Watch Series 5 review 26
Klik/tap voor groter.

Volgens Bloomberg heeft Apple op dat vlak nu zijn gelijk gekregen, wat betekent dat de extra kosten voor het importeren voor de Apple Watch verdwijnt. Voor de consument verandert er overigens nu niks. De kosten die niet gemaakt worden zorgen er voor dat de winst hoger is. Tegelijkertijd is het ook zo dat de Watch niet duurder was geworden op het moment dat de importtarieven golden, dus op die manier kun je stellen dat Apple wel zo vriendelijk was om dat verlies op zich te nemen. Wil je meer lezen over de Watch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Apple hoeft geen importtarieven te betalen voor de Apple Watch
Sluiten