Autoriteiten vragen bedrijven als Apple om grote evenementen te schrappen

Door: Jelle van Es - 2 reacties
WWDC 2018 Cardiogram gaat extase meten
(Afbeelding: Apple)

Door het coronavirus hebben verschillende bedrijven, waaronder Apple, al besloten om niet op evenementen aanwezig te zijn of om hun eigen evenementen te schrappen. Nu is daar ook nog de vraag van de autoriteiten bijgekomen.

Het gaat om bedrijven die gevestigd zijn in de Santa Clara County. Daar vallen steden als San Jose, Cupertino, Mountain View en Palo Alto onder. Daar vinden we naast Apple bedrijven als Google, Netflix en Tesla. De autoriteiten hebben gevraagd of het advies gegeven om in deze gebieden geen grote evenementen te houden.

Geen grote evenementen door bedrijven als Apple

Het advies dat door de autoriteiten aan bedrijven als Apple is gegeven is gericht op de gezondheid van de bevolking aldaar tegen het coronavirus te beschermen. Door evenementen te houden kunnen er mensen langskomen die het virus dragen. Of door werknemers ergens naar toe te laten reizen, hebben ze het risico dat ze het daar oplopen. Dus wordt aan de bedrijven gevraagd om het reizen van werknemers voorlopig stop te zetten. Daarnaast wordt gevraagd om de ruimte tussen de werknemers op kantoor te verhogen. Er moet meer dan een armlengte zitten tussen twee personen, zodat de kans dat het virus wordt overgedragen klein is.

Apple
Het is niet de bedoeling dat er dus straks allemaal mensen in een zaal gaan zitten zoals bij de iOS 9-onthulling (Afbeelding: Apple)

Mocht een werknemer bij een bedrijf als Apple ziek zijn, geef hem of haar dan de mogelijkheid om thuis goed uit te zoeken en daarna nog even thuis te blijven werken. Dit in tegenstelling tot de gedachte dat je weer zo snel mogelijk aan de bak moet. En als iemand dan ziek is, dan moet de stap naar een dokter een stuk makkelijker genomen worden zonder dat dat buiten de verzekering van de werknemer valt. Een ander advies komt er op neer dat er gevraagd wordt om mensen zoveel mogelijk thuis te laten werken. En tot slot wordt geadviseerd om geen grote bijeenkomsten te houden. Daarmee worden zowel evenement bedoeld als grote vergaderingen waar een mededeling aan het personeel wordt gedaan.

Als gevolg hiervan lijkt de kans klein dat we snel een Apple-evenement gaan krijgen waarop het één en ander wordt aangekondigd. Ook is het de vraag of de WWDC straks door kan gaan. Meer over de gevolgen van het coronavirus vind je hier.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Zouden Amerikaanse bedrijven van dit formaat zich niet eerder terugtrekken uit angst voor class-action rechtszaken?

  Ik bedoel duizenden mensen in de hele wereld lopen het virus op door gewoon nergens buiten bij elkaar te komen maar stel je zou in Amerika op een event komen dat Apple of Google organiseert, dan hoef je volgens mij niet heel erg slim te zijn om te kunnen bedenken dat advocaten daar geld in zien. Ze hebben immers mensen in gevaar gebracht. Dat kan alleen in Amerika natuurlijk.

  Volgens mij weegt dat veel zwaarder dan al het andere.

 • Profielfoto
  polansky

  Precies wat Shmoo al zegt.

  Op het moment dat je ziek wordt terwijl je ‘net’ naar zo’n congres of bijeenkomst bent geweest wordt dat direct toegewezen aan de organisator, gevolgd door een schadeclaim.

  Ook als je het misschien gewoon hebt gekregen van de zus van de melkboer.