Jelle van Es
Jelle van Es App Store 23 maart 2020

Apple biedt in de Verenigde Staten gratis boeken aan

Een boek kun je vandaag de dag op vele verschillende manieren lezen. Je hebt je speciale e-reader, natuurlijk de traditionele manier van boeken lezen, maar ook op een iPhone en iPad is het lezen van boeken steeds populairder geworden. En voor de Amerikaanse lezers heeft Apple nu een mooie aanbieding

Omdat steeds meer mensen thuis zitten vanwege de problemen rondom het coronavirus heeft Apple laten weten dat ze een groot aantal boeken voor de Books-app nu gratis aan. Op die manier kun je zelf gaan lezen, maar zijn er ook leuke voorleesboeken voor de kleinere thuisblijver beschikbaar.

Apple stelt boeken gratis beschikbaar

Op het moment van schrijven lijkt er in de Nederlandse Books-app nog niet een soortgelijke actie op touw gezet. Wanneer ik kijk naar de afdeling van gratis boeken, dan zitten daar niet echt dingen bij waar je echt heel erg blij van wordt. In de Amerikaanse Books-app kun je nu een aantal er bij pakken die echt het lezen waard zijn, alsmede een aantal toffe audiobooks voor kinderen. De mensen van 9to5Mac wisten dit te melden en tonen hieronder ook een paar voorbeelden van wat je kunt krijgen in de app.

boeken ap
Books die gratis zijn in de VS

Zo kan ik me goed voorstellen dat met name de Sesamstraat-boekjes perfect zijn voor de kleinere kids. Zij kunnen nu lekker op jouw iPad met de boeken gaan lezen of zichzelf laten voorlezen. Op die manier kun jij wat beter aan de slag met thuiswerken. En als je er dan in de avond klaar mee bent en alles op Netflix al heb uitgekeken, dan kun je er nu makkelijk een boek bijpakken en ontdekken of dat iets voor je is. Er zijn met name boeken die gelden als een eerste deel uit de serie die je nu gratis kunt oppakken. Het idee daarbij is dat als die je bevallen, je eerder overgaat naar vervolgdelen.

Reageer op artikel:
Apple biedt in de Verenigde Staten gratis boeken aan
Sluiten