Alle iPad Pro-modellen voor 2020 hebben 6 GB aan werkgeheugen

Door: Wesley Akkerman - 0 reacties
De nieuwe iPad Pro
(Afbeelding: Apple)

Zoals altijd het geval is maakt Apple niet meteen bekend hoeveel werkgeheugen de nieuwe modellen van de iPad Pro met zich meedragen. Echter, de redactie van 9to5Mac denkt het zeker te weten: alle modellen voor 2020 hebben namelijk maar liefst 6 GB aan werkgeheugen aan boord.

Woensdagmiddag kondigde Apple de nieuwe iPad Pro-modellen aan die vanaf 24 maart mogen verwachten. De tablets beschikken over een nieuwe cameraindeling en de A12Z Bionic-chip. Hoewel we weten dat de grafische kwaliteiten van de processor verbeterd zijn, weten we nog niet precies wat Apple allemaal veranderd heeft sinds de A12X. Echter, met de release van iOS 13.4 GM voor ontwikkelaars, heeft de redactie van 9to5Mac in elk geval kunnen bevestigen dat alle nieuwe Pro-modellen 6 GB aan werkgeheugen aan boord hebben.

iPad Pro met 6 GB aan werkgeheugen

Dat is niet voor het eerste dat de iPad Pro 6 GB aan werkgeheugen heeft. Voorheen was het namelijk zo dat alleen de derde generatie Pro-modellen met 1 TB aan opslagruimte aan boord beschikten voor zoveel RAM. Versies met een andere configuratie moesten het doen met 4 GB aan werkgeheugen.

iPad Pro 2020 - 1
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Voor de vierde generatie iPad Pro hoef je je dus geen zorgen te maken. Welk model je straks ook in huis haalt, je bent verzekerd van dezelfde prestaties als het gaat om applicaties openhouden op de achtergrond. De nieuwe iPad Pro komt met verschillende configuraties wat het opslaggeheugen betreft, namelijk 128, 256 en 512 GB en 1 TB.

Verder heeft de redactie aldaar opgemerkt dat de Apple Pro voor 2020 beschikt over dezelfde U1-chip als in de iPhone 11. Waarom Apple hier zelf geen melding van gemaakt heeft, is niet duidelijk. Daardoor is het nog maar de vraag welke functies wel en niet werken, zoals je ze ook op de iPhone 11-serie tegenkomt. Mogelijk gebeurt dat later middels een software-update, maar vooralsnog is er weinig over bekend.

Verder heeft Apple bekendgemaakt dat de A12Z Bionic-processor beschikt over acht kernen, terwijl de A12X er zeven heeft. Meer over de processor is nu niet bekendgemaakt; we zullen dus moeten wachten op benchmarktests.

9to5Mac

Reacties

0 reacties