Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 23 maart 2020

AirPower is niet dood: ‘Apple werkt aan kleinere oplaadmat’

Een jaar nadat Apple zijn draadloze oplaadmat AirPower geannuleerd heeft, lijkt het erop dat het project wederom in ontwikkeling is. Dat laat een YouTuber en lekker Jon Prosser weten op Twitter. Uiteraard is er geen garantie dat de accessoire het daglicht zal zien.

Prosser claimt nu dat ingenieurs bij Apple hard aan het werk zijn aan een nieuwe versie van de AirPower. De nieuwe versie moet veel beter rekening houden met de warmte die de spoelen voor het opladen afstoten. De spoelen zouden dat dan ook veel efficiënter moeten kunnen doen in vergelijking met een oudere versie. Binnenkort zou er zelfs een prototype gereed moeten zijn. Het enige dat Apple over de oplaadmat gezegd heeft, is dat het product niet kon voldoen aan de hoge standaarden van het bedrijf.

Komt AirPower dan toch?

Echter, de geruchten omtrent de accessoire willen maar niet verdwijnen. Zo hebben we in de afgelopen maanden heel wat geruchten voorbij zien komen over de aanhoudende problemen met het afstoten van de warmte, iets wat Apple tot op heden niet erkend heeft.

De draadloze oplaadmat AirPower moet gebruikt kunnen worden voor het opladen van je iPhone, Apple Watch en het AirPods-hoesje. Dat moet tegelijkertijd kunnen gebeuren. Daardoor is er dus een design nodig waar de spoelen voor het opladen gelijkmatig verdeeld worden over het oppervlakte van de mat. Mogelijk zitten ze daardoor te dicht op elkaar; er lijkt in elk geval niet genoeg ruimte te zijn om de hitte kwijt te kunnen. Het is het bedrijf uit Cupertino daardoor nog niet gelukt er een probleemloos product van de maken.

De AirPower werd voor het eerst in september 2017 getoond. Destijds was de belofte dat de oplaadmat eind 2018 op de markt zou komen. In maart 2019 werd de accessoire officieel geannuleerd. Destijds belofte Apple wel dat het naar dergelijke producten blijft kijken. Of Prosser nu gelijk gaat krijgen, is niet met zekerheid te zeggen. Wel heeft de man accurate Google-informatie gelekt in het verleden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AirPower is niet dood: ‘Apple werkt aan kleinere oplaadmat’
Sluiten