Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 4 februari 2020

Ziggo breidt gigbit internet uit naar regio Den Haag en Delft

Ziggo biedt vanaf 11 februari 2020 ook in regio Den Haag en Delft een internet-abonnement met een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbits/s. Dat is het bericht dat de provider zelf naar buiten brengt vandaag.

Naast de downloadsnelheid van 1 Gbits/s biedt Ziggo ook een uploadsnelheid van 50Mbit/s. Eerder bood de provider het Giga-abonnement al aan in Hilversum en Utrecht.

Ziggo breidt Giga-abonnement uit

Ziggo maakt vandaag bekend dat klanten in Den Haag, Delft, Leidschendam, Voorburg, Wassenaar en Nootdorp gebruik kunnen maken van het abonnement. Dat zijn 382.000 huishoudens. Gemeente Rijswijk ligt ook in deze regio, maar inwoners van deze gemeente moeten nog even geduld hebben gezien het abonnement later pas beschikbaar is. Naast Rijswijk zullen ook Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Wageningen dit jaar voorzien worden van het abonnement.

Klanten van Ziggo kunnen een downloadsnelheid van 1 Gbit/s en een uploadsnelheid van 50Mbit/s in huis halen voor het bedrag van €99,50 per maand.

Concurrentie Ziggo
Klik/tap voor groter

Uploadsnelheid blijft nog steeds achter

In november vorig jaar, toen bekend werd dat gigabit internet ook in Hilversum beschikbaar werd, viel vooral op dat de uploadsnelheid achterbleef. De downloadsnelheid van 1000 Mbit/s staat totaal niet in verhouding met de uploadsnelheid van 50 Mbit/s, en dat blijft voorlopig ook nog even zo. Met het uitbreiden van het zogeheten Giga-abonnement in regio Den Haag en Delft is de uploadsnelheid hetzelfde gebleven.

Het lijkt overigens nog wel een kwestie van tijd te zijn voordat de snelheid omhoog kan worden gebracht. Ziggo zelf lijkt een hogere uploadsnelheid voor 2024 te willen realiseren. Hiervoor zou de provider over moeten stappen op docsis 4.0, dat staat voor data over cable service interface specification. Op dit moment werkt het netwerk op basis van de docsis 3.0-standaard en is de hogere snelheid.

Er is een mogelijkheid om de snelheid zonder deze overstap omhoog te krijgen, maar daarvoor zou Ziggo bijvoorbeeld analoge FM-radio af te schakelen, zodat meer kanalen op de kabel vrij komen voor internet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ziggo breidt gigbit internet uit naar regio Den Haag en Delft
Sluiten