Zie je iemand met een iPhone in een film? Dan is het een goed persoon

Door: Jelle van Es - 5 reacties
iPhone
(Afbeelding: AFP/Josh Edelson)

In de wereld van films en series zie je vandaag de dag heel wat personages gebruik maken van een smartphone. Dat is logisch, want die gebruiken we ook dagelijks. Maar wist je dat wanneer iemand een iPhone in een film gebruikt, je er eigenlijk al vanuit kunt gaan dat die man of vrouw een rol van goedzak speelt.

Dat is af te leiden van een video van Vanity, waarin de Knives Out-director Rian Johnson ons een interessante inzicht geeft over het gebruik van een iPhone in een film of een serie.

Een iPhone is niet bedoeld voor de badguy in een film

In de video ontleed Johnson een scene uit de film, waarbij je veel achtergrond informatie krijgt over wat de visie is en hoe de verschillende acteurs op dat moment in hun rol zaten. Wanneer je de onderstaande video bekijkt en doorspoelt naar 2:50 minuten, dan krijg je een interessante inzicht in de film. Als een enthousiast kind weet Johnson een geheim te vertellen over een iPhone in de film.

Volgens Johnson mag je van Apple absoluut een iPhone in een film gebruiken, maar is het daarbij niet de bedoeling dat die smartphone gebruik wordt door een badguy. Dat is tot voor kort een soort van geheim geweest in de filmwereld, waardoor je dit als een grote spoiler kunt zien voor films waarvan je niet weet wat het plot gaat doen. Feit is dat wanneer je op dit moment een acteur met een iPhone in zijn of haar hand ziet, dat je er vergif op kunt innemen dat dit personage aan het einde van de film onder het kopje goed valt. Badguys mogen immers enkel gebruik gaan maken van een Android-smartphone.

Dus als je in de nabije toekomst naar een film gaat en het plot voor je vrienden even flink wilt verpesten, dan kun je dit feitje mooi in de groep gooien. De iPhone is niet bedoeld voor de badguy! Wil je meer lezen over de iPhone? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  sedikit

  Eén van de 10 geboden van een kerk. Het moet toch niet gekker worden dat Apple zich gaat bemoeien met de inhoud van een script? Straks zijn de boeken aan de beurt, de muziek enz. Het verbaast me dat dit soort religieuze censuur gepikt wordt. Gij zult niet dit, gij zult niet dat. Appleverdomme!!

 • Profielfoto
  pruus

  En het mag alleen een man zijn, niet groter dan 1.89 m. En linksdragend zonder baard. Anders ho effe, geen Apple.

 • Profielfoto
  Hotemetoot

  Oh en de bad guy van de Morning show?

  En truth be told? En de goeien van “ for all Mankind” hadden óók géén iPhone

 • Profielfoto
  Hotemetoot

  sedikit op 26 februari 2020 16:34
  Eén van de 10 geboden van een kerk. Het moet toch niet gekker worden dat Apple zich gaat bemoeien met de inhoud van een script? Straks zijn de boeken aan de beurt, de muziek enz. Het verbaast me dat dit soort religieuze censuur gepikt wordt. Gij zult niet dit, gij zult niet dat. Appleverdomme!!

  Pelan-pelan sadja…

  Er zijn reacties voor minder verwijdert, he?