Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 18 februari 2020

Nieuwste versie van Windows 10 zet eerste stapjes op MacBook

Microsoft lanceerde onlangs de Windows 10X-emulator en een ontwikkelaar heeft het besturingssysteem nu op een MacBook geïnstalleerd. Dat is niet alleen grappig en leuk bedacht, want het geeft namelijk een vroege blik op de aanstaande, nieuwe software van het bedrijf uit Redmond.

Windows 10X is de nieuwste software van Microsoft, die eigenlijk bedoeld is voor apparaten met twee schermen. Meestal zijn dit ook opvouwbare computers met twee displays. De bedoeling is dat 10X later in 2020 gelanceerd wordt en onder meer te gebruiken is op de onlangs onthulde Microsoft Surface Neo. Maar ook andere fabrikanten werken aan 10X-apparaten.

Windows 10X op een MacBook? Waarom niet!

Op Twitter zien we nu dat een ontwikkelaar de vrijgegeven emulator van de software, waarmee ontwikkelaars alvast hun apps kunnen testen binnen de nieuwe werkomgeving, op een 12-inch MacBook geïnstalleerd heeft. De MacBook heeft natuurlijk maar één scherm, maar daar heeft Microsoft iets op gevonden. Wanneer Windows 10X dus op zo’n apparaat draait, dan wordt het beeld simpelweg in tweeën opgedeeld. Ook prima, zo krijg je alsnog een goede indruk van wat straks mogelijk is met de software.

Ben je trouwens benieuwd hoe het kleinere broertje van de Surface Neo, de Microsoft Surface Duo, straks gebruikt wordt? Dan kun je hier een video bekijken die Microsoft zelf gepubliceerd heeft.

Op een Apple-apparaat heeft Windows 10X weinig nut natuurlijk, zeker als er maar één scherm aanwezig is. Echter, je kunt waarschijnlijk wel je beeldscherm casten naar een extern display, zoals uit deze tweet blijkt. In de video, die eveneens op Twitter gepubliceerd is, zie je hoe beide schermen straks zouden kunnen samenwerken. Wellicht krijg je ook zelf ideeën over hoe dit systeem voordeel biedt voor kleinere laptops.

Ondertussen is het een andere ontwikkelaar gelukt Windows 10X op een Surface Go te installeren, maar daar waren meer beperkingen aanwezig. Mocht je het interessant vinden om zelf 10X op een apparaat te installeren, het internet weet dan wel raadt: hier vind je een uitgebreide guide voor de installatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwste versie van Windows 10 zet eerste stapjes op MacBook
Sluiten