Weekend poll: gebruik je de eSIM van je iPhone?

Door: Raymon Mens - 25 reacties
simkaarten 16x9
(Afbeelding via: T-Mobile)

Groot nieuws rondom de eSIM. Lang was T-Mobile de enige provider in Nederland die de virtuele simkaart van de iPhone ondersteunde, maar plots kwam daar KPN-dochter Simyo ook met ondersteuning voor de eSIM. In België is Orange ook net gestart.

Iedere iPhone sinds de iPhone XS ondersteunt de virtuele simkaart die ook gebruikt kan worden als tweede lijn. Zit jij op een eSIM te wachten, of weegt de zekerheid van een fysieke simkaart die je altijd meteen kunt vervangen zwaarder? Stem in onze weekend poll!

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!)

eSim iPhone kiezen
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  HA Rold

  Ik zou echt willen maar die Vodafone houdt maar de boot af, terwijl ze in Duitsland het wel al hebben. Echt ongelooflijk treurig!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het gaat er niet om dat ik een fysieke simkaart prefereer; mijn antwoord staat er niet in. Ik gebruik de e-sim nog niet. Omdat ik geen apart nummer gebruik voor mijn werk én op vakantie geen apart nummer nodig heb, heb ik het nog niet geprobeerd. That’s it. Het is wel goed dat het mogelijk is.

 • Profielfoto
  Uluru1964

  Heb zakelijk en privé beide iPhone. Helaas beide geen mogelijkheid voor eSim (iPhone 8 en X). Wacht even totdat werkgever’s provider het echt gaat ondersteunen en dan over op een nieuwe iPhone 11 of hoger…

 • Profielfoto
  iDeMi

  HA Rold op 29 februari 2020 09:23
  Ik zou echt willen maar die Vodafone houdt maar de boot af, terwijl ze in Duitsland het wel al hebben. Echt ongelooflijk treurig!

  Helemaal mee eens. Ik begrijp niet waarom dit in Nederland zo ontzettend lang moet duren. Volgens mij is puur om geld te doen. Ik kan me niks anders bedenken.

 • Profielfoto
  SvS

  MacAanZee op 29 februari 2020 09:24
  Het gaat er niet om dat ik een fysieke simkaart prefereer; mijn antwoord staat er niet in. Ik gebruik de e-sim nog niet. Omdat ik geen apart nummer gebruik voor mijn werk én op vakantie geen apart nummer nodig heb, heb ik het nog niet geprobeerd. That’s it. Het is wel goed dat het mogelijk is.

  Hier exact hetzelfde. Ik mis dus ook antwoord: Het is goed dat er is, maar ik heb het (nog) niet nodig.

 • Profielfoto
  Planeten Paultje

  Ik heb de eSim voor privé, de Sim-kaart is van het werk. Die kan ik uitwisselen wanneer het zo uitkomt.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Datzelfde hier ook.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Het is goed dat er is, maar ik heb het (nog) niet nodig.

  Datzelfde hier ook.

 • Profielfoto
  pruus

  Waarom is zo’n e-Sim dan gemakkelijk. Vinden we het al te veel moeite om een kaartje te wisselen? Ik wacht rustig af tot de hype weg is van e-Sim.

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Draai het om Pruus; blijkbaar ben jij er al zo aan gewend dat jij denkt dat zoiets archaïsch als een kaartje, de norm moet zijn.

  Wat is zo makkelijk aan het gepriegel met allerlei formaten sim kaartjes in een priegelig raamwerkje wat je er mbv een priegelig ijzertje uit moet duwen.

  Waardoor je ook nooit een extra data kaartje, of een -tijdelijk- extra telefoonnummer kunt gebruiken.

  Vind jij dat de normaal, Pruus?

 • Profielfoto
  Frans

  Nee, mijn iPhone heeft geen eSIM, maar als deze er in zat zou ik zou deze wel gebruiken voor mijn privé abonnement.

 • Profielfoto
  Frans

  Aanvulling. Ik zou dan de fysieke SIM van mijn werk in mijn iPhone kunnen gebruiken, dan heb ik geen gedoe met twee telefoons.

  Wat ik dan ook zou willen is dat ik in mijn contactenlijst kan aangeven of het bellen en SMS-en van dat nummer via de privé of zakelijke SIM moet lopen. Verder zou ik willen kunnen aangeven wanneer de data via de privé of zakelijke SIM moet lopen. Bijvoorbeeld ma-vr van 8-18 zakelijk, anders privé. En ik wil ook snel kunnen schakelen tussen die twee in control center. Maar misschien werkt het al zo?

 • Profielfoto
  Bart119

  Nee, mijn iPhone heeft een eSIM, ik gebruik momenteel 2 verschillende telefoons voor werk en privé en dat is prima zo.

  Op dit moment heeft een eSIM dus nog geen belangrijke meerwaarde voor mij dus ik ga er niet speciaal voor naar de Orange shop rennen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Je steekt een kaartje (of twee) in je telefoon, en kijkt er drie jaar niet meer naar om. Het is allemaal niet zo dramatisch lastig.

  Maar prima; als eSIM de norm wordt, vindt ik het ook best hoor.

 • Profielfoto
  RW076

  ik mis de optie, ja voor mijn Apple Watch. (dus niet gestemd)

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Lijkt me erg handig!

   

  KPN WAKKER WORDEN!

   

  (schandalig dat dit allemaal al jaren duurt…)

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ik zou het meteen gebruiken, maar op mijn X kan het niet eens. En mijn provider heeft het ook niet eens. En in het buitenland zoals bijv Thailand waar je het enorm nodig hebt is het er ook niet. Dus wat heb je er dan aan. Helemaal niks.

  En dat terwijl op vrijwel elke Android Dual SIM al jaren kan. eSim kan dan wel handig zijn, maar als niemand en niks het ondersteunt is gewone dual SIM veel handiger en beter.

 • Profielfoto
  boompje

  Uluru1964 op 29 februari 2020 09:26
  Heb zakelijk en privé beide iPhone. Helaas beide geen mogelijkheid voor eSim (iPhone 8 en X). Wacht even totdat werkgever’s provider het echt gaat ondersteunen en dan over op een nieuwe iPhone 11 of hoger…

  De X (althans de XR) heeft wel een dual Sim mogelijkheid, dus Sim + eSim

  Uluru1964 op 29 februari 2020 09:26
  Heb zakelijk en privé beide iPhone. Helaas beide geen mogelijkheid voor eSim (iPhone 8 en X). Wacht even totdat werkgever’s provider het echt gaat ondersteunen en dan over op een nieuwe iPhone 11 of hoger…

  Uluru1964 op 29 februari 2020 09:26
  Heb zakelijk en privé beide iPhone. Helaas beide geen mogelijkheid voor eSim (iPhone 8 en X). Wacht even totdat werkgever’s provider het echt gaat ondersteunen en dan over op een nieuwe iPhone 11 of hoger…

   

 • Profielfoto
  leavestone

  Nope heb sinds 1.5 jaar een dual sim Xr waar ik vorige week achter kwam;)

 • Profielfoto
  ibookieg4

  Zeker op vakantie een uitkomst, eSim gekocht via de Airalo-app, voor het eerst gebruikt in Vietnam, werkt perfect!

  Voor gebruik in Nederland zie ik het voordeel ook niet echt

 • Profielfoto
  Danny Veugelen

  In België nog steeds geen esim en providers zeggen dat is omdat we geen regering hebben die dit moeten goedkeuren. Zou voor mij handig zijn. Heb nu een privé en zakelijk toestel. Zakelijk ligt in de slaapkamer aan de lader en schakelt oproepen door maar af en toe komt daar ook een bericht op dat ik dan pas dagen later lees

 • Profielfoto
  wgoettsch

  Fantastische uitvinding. 1 telefoon voor mijn werk en privé. En het buitenland gebruik je 1 van die esim providers, bijv. in de USA Truphone en nu in Maleisië Flexiroam. De laatste werkt straks ook op Bali. Geen gekloot met simmetjes. Zou niet meer zonder kunnen😁

 • Profielfoto
  Xenophon

  Afgelopen vakantie in New York de app ‘Gigsky’ gebruikt voor een virtueel Amerikaans nummer; werkte snel en ik kreeg betere service dan in de T-Mobile winkel op TimeSquare. In Belgie komt Orange met een e-sim, geloof ik.

 • Profielfoto
  KeKo

  Optie: boeit me niet ✅

 • Profielfoto
  Night

  Danny Veugelen op 1 maart 2020 10:54

  In België nog steeds geen esim en providers zeggen dat is omdat we geen regering hebben die dit moeten goedkeuren. Zou voor mij handig zijn. Heb nu een privé en zakelijk toestel. Zakelijk ligt in de slaapkamer aan de lader en schakelt oproepen door maar af en toe komt daar ook een bericht op dat ik dan pas dagen later lees

  Volgens mij hebben jullie in België inmiddels wel eSIM. Orang biedt het sinds vorige week aan.