Hartritme-update: watchOS 6.1.3 voor Apple Watch beschikbaar

Door: Raymon Mens - 8 reacties
Apple Watch Series 5 lifestyle shot
Afbeelding: Hodinkee

Apple heeft watchOS 6.1.3 uitgebracht. Dit is een update die onverwacht naar de Apple Watch komt, want normaal worden iOS en watchOS tegelijk geüpdatet. De update verhelpt problemen met het detecteren van een onregelmatig hartritme bij bepaalde gebruikers.

In Nederland is deze functie sinds maart 2019 actief. Alle modellen sinds de Apple Watch Series 3 kunnen een onregelmatig hartritme detecteren en de Series 4 of nieuwer kan daarnaast ook nog eens een ECG oftewel hartfilmpje maken.

watchOS 6.1.3 focust op bugfixes

Naast het oplossen van problemen met het detecteren van een onregelmatig hartritme, lost Apple in watchOS 6.1.3 nog diverse andere bugs op. Het bedrijf specificeert echter niet welke precies. De bijbehorende tekst is een beetje cryptisch, maar volgens Apple deed het probleem met hartritme-detectie zich vooral in IJsland voor. Deze update installeren heeft dan ook geen bloedspoed.

Binnenkort wordt ook watchOS 6.2 uitgebracht. Dit is een wat grotere update voor de Apple Watch en brengt onder andere in-app-aankopen naar je pols. Deze update komt waarschijnlijk eind maart samen met iOS 13.4. Je kunt watchOS 6.1.3 nu installeren via de Watch-app op je iPhone. Ga in de Watch-app naar Mijn WatchAlgemeenSoftware-update. Zorg dat je slimme horloge minimaal 50 procent opgeladen is en is aangesloten op de lader, anders kun je de update niet installeren.

Apple Watch watchOS 6.1.3 update 001
Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

Ook update voor oudere Apple Watch

Bezitters van een oudere Apple Watch die nog watchOS 5 draait, kunnen hun polsgenoot ook updaten. Naast watchOS 6.1.3 is namelijk ook watchOS 5.3.5 beschikbaar. We zien deze trend al langer bij Apple. Naast oudere Mac-modellen, worden ook oudere iOS- en watchOS-apparaten langer voorzien van updates.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  jasper050

  Ik had het een dag of 10 geleden op London City Airport toen ik op mijn vlucht zat te wachten. Kreeg opeens een alarm op mijn horloge dat mijn hartslag de laatste 10 minuten veel te hoog was, boven de 150 SPM terwijl ik niet actief was.

  Dan schrik je toch wel even. Het heeft de hele reis naar huis door mijn hoofd gespeeld en thuis was het nog steeds boven de 100. Gelukkig was het de volgende dag weer normaal.

   

   

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dan schrik je toch wel even. Het heeft de hele reis naar huis door mijn hoofd gespeeld en thuis was het nog steeds boven de 100. Gelukkig was het de volgende dag weer normaal.

  Daarom ben ik ook niet zo’n fan van dit soort devices. Die met alle goede bedoelingen advies willen geven maar geen medische instrumenten zijn. Dat is altijd extreem dubbel.

 • Profielfoto
  AT024

  Wees blij. Dat weet je nu dat iets niet goed is en dan kan je met je huisarts hiernaar kijken

 • Profielfoto
  josenmarjelle

  Toch werkt het. Mijn vrouw kreeg een tijdje terug ook een melding van atriumfibrilleren en dat haar hartslag veel te laag is. Naar de huisarts gegaan en wat bleek idd geen atriumfibrilleren maar hartritmestoornissen. De Watch gaf ook aan dat ze maar 35 slagen p/m zou hebben. das veel te min. Bovendien had ze op dat moment bij de huisarts maar een bloeddruk van 87 om 47 das veel te laag. Ze is dus nu in behandeling bij de cardioloog en heeft nu een medicijn daarvoor. Volgende maand moet ze 2 dagen met een kastje lopen om te kijken hoe ze er nu voor staat. Op dit moment gaat het goed alleen bij zware inspanning heeft ze last van hartkloppingen. Dus toch fijn die apple Watch.

 • Profielfoto
  iBaar

  Het is een hulpmiddel…een nuttige

  In september had ik veel te hoge hartslag en fibrilleren.
  Naar huisarts en meteen door naar ziekenhuis.
  Nu aan het revalideren van open hart operatie: nieuwe klep, paar bypasses en stuk aorta vernieuwd

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik vraag me wel eens af: de releases van 2019 bevatten zo veel bugs (nog steeds). Maar hoe zijn dan dit soort redelijk belangrijke functies (hartslag, ecg) dan wel te vertrouwen?

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Ik heb vorig jaar een hartoperatie ondergaan, pas later bleek dat m’n watch op hol was geslagen

 • Profielfoto
  they

  Die van mij meet mijn normale hartslag heel slecht. Bij een hardloopworkout meer hij de 1e 10 min niks, en daarna ineens wel.

   

  update zal dit wel niet oplossen.