Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 februari 2020
Leestijd: 1 minuut

Hartritme-update: watchOS 6.1.3 voor Apple Watch beschikbaar

Apple heeft watchOS 6.1.3 uitgebracht. Dit is een update die onverwacht naar de Apple Watch komt, want normaal worden iOS en watchOS tegelijk geüpdatet. De update verhelpt problemen met het detecteren van een onregelmatig hartritme bij bepaalde gebruikers.

In Nederland is deze functie sinds maart 2019 actief. Alle modellen sinds de Apple Watch Series 3 kunnen een onregelmatig hartritme detecteren en de Series 4 of nieuwer kan daarnaast ook nog eens een ECG oftewel hartfilmpje maken.

watchOS 6.1.3 focust op bugfixes

Naast het oplossen van problemen met het detecteren van een onregelmatig hartritme, lost Apple in watchOS 6.1.3 nog diverse andere bugs op. Het bedrijf specificeert echter niet welke precies. De bijbehorende tekst is een beetje cryptisch, maar volgens Apple deed het probleem met hartritme-detectie zich vooral in IJsland voor. Deze update installeren heeft dan ook geen bloedspoed.

Binnenkort wordt ook watchOS 6.2 uitgebracht. Dit is een wat grotere update voor de Apple Watch en brengt onder andere in-app-aankopen naar je pols. Deze update komt waarschijnlijk eind maart samen met iOS 13.4. Je kunt watchOS 6.1.3 nu installeren via de Watch-app op je iPhone. Ga in de Watch-app naar Mijn WatchAlgemeenSoftware-update. Zorg dat je slimme horloge minimaal 50 procent opgeladen is en is aangesloten op de lader, anders kun je de update niet installeren.

Apple Watch watchOS 6.1.3 update 001
Klik/tap voor groter.

Ook update voor oudere Apple Watch

Bezitters van een oudere Apple Watch die nog watchOS 5 draait, kunnen hun polsgenoot ook updaten. Naast watchOS 6.1.3 is namelijk ook watchOS 5.3.5 beschikbaar. We zien deze trend al langer bij Apple. Naast oudere Mac-modellen, worden ook oudere iOS- en watchOS-apparaten langer voorzien van updates.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Hartritme-update: watchOS 6.1.3 voor Apple Watch beschikbaar
Sluiten