Huub Everstijn
Huub Everstijn App Store 1 februari 2020
Leestijd: 2 minuten

Twitter stroomlijnt conversaties

Twitter neemt de tijdlijn op de schop. Het bedrijf zegt dat het hierdoor gemakkelijker moet worden om tweets en antwoorden van elkaar te kunnen onderscheiden.

Het doel is om de Twitter interface te stroomlijnen, zodat je gemakkelijk het verschil tweets en antwoorden op dat bericht kunt zien. In het nieuwe ontwerp, zoals in de onderstaande schermafbeelding te zien is, zijn de antwoorden enigszins ingesprongen. De aansluitende reeks berichten geeft de volgorde aan waarin deze zijn gepost. In wezen is het dus een ‘threaded’ gesprek.

Twitter screenshot
Het screenshot toont de nieuwe ‘threaded’ interface (klik/tap voor groter).

Het voordeel is dat je nu in deze threads alleen de antwoorden van mensen te zien krijgt, die jij volgt. Zo wordt je tijdlijn niet overspoeld met tweets van willekeurige mensen die je niet kent.

Mocht deze interface je er bekend uitzien, is dit niet vreemd. Twitter heeft de nieuwe interface het afgelopen voorjaar al gedemonstreerd. Ook gebruikers van de experimentele twttr bèta-app hebben de interface sindsdien al mogen ervaren. Het bedrijf gebruikt zijn experimentele bèta-app wel vaker om nieuwe functies te testen voordat deze voor de grote massa worden uitgerold.

Nieuwe layout nu in Twitter

Het bedrijf omschrijft de nieuwe interface als volgt:

We hebben gesprekken een make-over gegeven op iOS. Wanneer mensen die je volgt in gesprek zijn, zie je hun antwoorden op een nieuwe manier in je tijdlijn. Deze nieuwe lay-out maakt het gemakkelijker om te zien wie op wie reageert, zodat het eenvoudiger wordt om deel te nemen aan relevante gesprekken.

 

Volgens website The Verge wordt de opnieuw ontworpen tijdlijn-weergave op dit moment geleidelijk aan uitgerold door Twitter. Het kan daarom dus een paar dagen duren voordat je het in je account terugziet. Er is verder geen update nodig voor de Twitter-app voor iOS.

Lees ook: ➔ Twitter rolt herontwerp iPad-applicatie uit: dit is er nieuw

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Twitter stroomlijnt conversaties
Sluiten