Strava synchroniseert eindelijk met Apple Health op de Apple Watch

Door: Jelle van Es - 4 reacties
Apple Watch Series 5 review 31
Afbeelding: OMT/Dominick Vietor

De Apple Watch is een ideaal apparaat om je dagelijks te motiveren om genoeg beweging te pakken. En Strava is als losse app enorm populair, vooral voor hen die graag fietsen en daarbij hun prestaties bij houden. Nu is duidelijk geworden dat de laatste app eindelijk goed te koppelen is aan Apple Health.

Als gevolg daarvan werkt de app nu veel beter met de Apple Watch en de andere vormen van beweging die je dagelijks doet. Op die manier krijg je in totaal een veel beter beeld van wat je doet, presteert en de calorieën die je daarbij verbrandt.

Strava werkt eindelijk goed op de Apple Watch

Strava was tot nu toe een app die echt zijn eigen ding deed. Dat is natuurlijk fijn als je gewoon vanuit die app al je data wil hebben, maar dan mis je wel een combinatie tussen die app en gewoon de kleine dingen die je op dagelijkse basis doet. Dat wandelingetje van vijf minuten van het station naar jouw werk werd dan niet in die app gepakt en de data van Strava zag je weer niet in je dagelijkse overzichten.

Strava Apple Watch
Strava op de Apple Watch (Afbeelding: Strava)

Nu kun je data tussen Strava en Apple Health makkelijk uitwisselen. Het is een zogenaamde two-way deling. Data van Strava gaat naar Apple Health en andersom. Op die manier krijg je dus nog beter een idee hoe je dagelijks presteert. De makers van de app waarschuwen wel dat het synchroniseren er voor kan zorgen dat data vanuit third-party apps zoals Garmin en Swift niet mee worden genomen.

De kans dat nu iedereen massaal Strava gaat gebruiken lijkt ons klein. Deze verandering in strategie lijkt er vooral op gericht dat de huidige gebruikers de dienst nu niet de rug gaan toedraaien. Wil je weten hoe je dit allemaal voor elkaar krijgt? Dan is er nu een uitgebreide pagina die alles uitlegt. Wil je meer lezen over de Apple Watch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  ListenToRespond

  Wat mij betreft te laat, Strava heeft al te vaak laten zien dat ze onbetrouwbaar met data om gaan. Schijnbaar is rauwe data ook nog te interpreteren, gevolg onnauwkeurige weergave van je hardloop rondje. Inmiddels sync ik m’n AppleWatch data met Strava, dus net andersom. Waarom? omdat Strava wel een prima sociaal platform is voor sporters.

 • Profielfoto
  Wim2

  Data uit Garmin niet meegenomen wordt… 😂 Garmin synchroniseert toch al niet met de Health App. What’s new???

 • Profielfoto
  defores

  Garmin synchroniseert wel met Health App als je toestemming hebt gegeven (niet alle gegevens). Echter is de app van Garmin veel overzichtelijker dan de Health en Activity App van Apple

 • Profielfoto
  marmot

  De (betaalde) app Healthfit overbrugde dit synchronisatieprobleem al. Aardigheid daarvan is dat de titel van de run automatisch de plaatsnamen ‘van/naar’ bevatte. De tussenstap via Healthfit is nu dus niet meer nodig. En de run wordt nu gewoon ‘middagloop’ genoemd.